Valér
2 °C
8 °C

Újra kellett éleszteni egy dizájnerdrogtól rosszul lett férfit a Baross utcában

2014.08.15. 09:03 Módosítva: 2014-08-15 09:57:16

Azt képzelte, hogy bogarak hemzsegnek a bőre alatt, pár perccel később pedig fejest akart ugrani az aszfaltba egy 30 év körüli férfi szerda este a 8. kerületi Baross és Koszorú utca sarkán - írja a Blikk.

Az őrjöngőt a rendőrök próbálták megfékezni és lefogni, mert a fejét folyamatosan a betonba akarta verni. Aztán egy pillanat alatt elvesztette az eszméletét, a rendőrök levették róla a bilincset, egyikőjük pedig elkezdte újraéleszteni, mesélte a lapnak egy szemtanú, aki szerint a mentők fél óra múlva értek csak ki a helyszínre. 

A lapnak a mentőszolgálat megerősítette az információt, mint mondták, súlyozták a bejelentéseket, így döntötték el, hogy mikor és hová küldjék az egységet. A mentők a 23. percben kezdték meg a betegellátást, és majdnem fél órát küzdöttek azért, hogy a férfit stabilizálják és beszállíthassák a toxikológiára.

A lap szerint a férfi feltehetően a zene nevű dizájnerdrogtól kezdett el őrjöngeni. A Velvetnek egy szemtanú azt mondta, hogy a szert az eset helyszínétől néhány sarokkal odébb árulják, 500-1000 forintos áron. Erra utalhat az is, hogy az utóbbi hónapokban több hasonló eset is történt a környéken, pár napja egy férfi a Teleki téren őrjöngött meztelenül.

Elek István, a Péterfi Sándor utcai kórház toxikológiai osztályának vezetője nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a zene és az évi nevű új dizájnerdrogokat akár „vetkőzőnek” is lehetne nevezni. Nagyon súlyos hallucinációkat okoznak, van, aki azt érzi, hogy bogarak mászkálnak rajta vagy parázs égeti a testét, ezért tépi le a ruháját. Tönkreteszik a szervezet hőszabályozását, akár 40 fokos lázat okozhatnak, a keringési problémák miatt életveszélyes állapot is kialakulhat a használónál.