Pál
-1 °C
5 °C

Az MSZP Pintér, Hende és Varga meghallgatását kéri

2014.08.16. 15:40

Az MSZP a pénteki fejlemények, az orosz külügyminisztérium közleményének tisztázására, a körülmények és a tények feltárására kezdeményezi Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Varga Mihály, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt irányító nemzetgazdasági miniszter meghallgatását a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottság jövő heti együttes ülésén, derül ki a párt közleményéből.

Az orosz külügyminisztérium hivatalos oldalán megjelent pénteki közlemény szerint Magyarország megsérti az uniós fegyverexport szabályait azzal, hogy egy közvetítőn keresztül T-72-es tankokat szállít Ukrajnának. A magyar külügyminisztérium határozottan cáfolta ezt. A tárca szerint a harcjárműveket csak egy másik raktárba szállítják át, azok nem lépték át a magyar határt.

Moszkva furcsa módon egy eddig ismeretlen magyar portál, a Hídfő.net információira támaszkodik. Az oldal erősen oroszpártinak tűnik, első Facebook-bejegyzését cirill betűkkel írták. A portál hátteréről ebben a cikkben írtunk részletesebben.