Pál
-1 °C
5 °C

A MÁV bocsánatot kért a spliti utasoktól

2014.08.17. 10:42

Több mint 14 órát voltak összezsúfolva levegőtlen vagonokban azok az utasok, akik augusztus 9-én indultak Splitből Budapestre vonattal. A tömeg a folyosón és a vécében szorongott, miközben kiderült, hogy a vonaton üres kocsik is voltak, írja a Blikk.

A lapnak egy olvasója panaszolta el az esetet, Tünde szerint az egyes ülőhelyeket többeknek is eladta a vasút, sőt nem létező székeket is kiárusított. Az ő helyére három jegyet is eladtak. Ráadásul nem működött a légkondi, és az ablakokat sem lehetett kinyitni, ezért több utas azt tervezte, hogy kirúgják azokat. (Az áldatlan állapotokról készült fotót itt tudja megnézni.)

Hiába dörömböltünk a szomszéd vagonban a kalauznak, ránk sem hederített. Pedig a magyar határnál kiderült, voltak a vonaton üres kocsik, oda átszállhattak volna azok, akik a folyosón szorongtak, vagy akik a vécébe vackolták be magukat

 - mesélte Tünde a lapnak.

A MÁV elismerte a történteket, mint a Blikknek írták, elnézést kérnek az utasoktól a kényelmetlenség miatt, és minden jogos kártérítési igénynek eleget tesznek. A lap szerint az utasok kártérítésként a helyjegy árát kapták vissza, a hibás légkondi miatt pedig a vonatjegy árából 10 százalékot.

Mint a vasúttársaság sajtóosztálya közölte,

A többszöri helyfoglalást az okozta, hogy a horvát társvasút a helybiztosítási rendszerben pontatlanul hajtotta végre a vonatnál egy kocsi típusának módosítását, ezért korábban már kifoglalt helyek újra foglalhatóvá váltak.