Nagyon összeveszett az Együtt-PM Miskolcon

2014.08.27. 18:05 Módosítva: 2014.08.27. 18:05

Az Együtt-PM Szövetség korábbi döntésével összhangban, a pártszövetség továbbra sem támogatja Pásztor Albert független polgármesterjelöltet Miskolcon, és ebben nem az egyéni választókerületi szervezet dönt, írta a pártszövetség szerdai közleményében.

Iván Tamás, az Együtt miskolci választókerületi elnöke a vezetés döntése ellenére ma az MTI-nek ezzel ellentétes nyilatkozatot tett. Az Együtt elnöksége úgy határozott, hogy Iván Tamást tisztségéből azonnali hatállyal felmenti, és ellene etikai eljárást kezdeményez.

Kriza Ákos polgármester ideje lejárt

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik Miskolcon a közgyűlésben ellenzékben lévő MSZP-s politikusok, az ehhez szükséges aláírásokat összegyűjtötték - jelentették be ellenzéki önkormányzati képviselők sajtótájékoztatón szerdán a városháza előtt.

A Pásztor Albert független polgármesterjelöltet támogató erők, az MSZP, a DK, és a párt vezetésének beleegyezése nélkül a helyi Együtt is. Nyilatkozatuk szerint Kriza Ákos polgármester ideje lejárt, a Fidesz-KDNP-s várospolitikust a kormány gyámság alá helyezte, ezért amiskolci közgyűlés szocialista frakciója rendkívüli közgyűlés összehívására szólítja fel a polgármestert.

A telepfelszámolási botrány titkai

Tompa Sándor elmondta: az elmúlt hetekben két olyan esemény is borzolta a miskolciak idegeit, amelyre Kriza Ákosnak reagálnia és a város közvéleményét tájékoztatnia illett volna. Arra szólította fel a polgármestert, hogy 24 órán belül hívjon össze rendkívüli közgyűlést, amely a "Kriza-féle telepfelszámolási botrányról" ad tájékoztatást, beleértve azt a budapesti, zárt ajtók mögötti minisztériumi megbeszélést, amelyről a sajtóban egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg.

Ezzel arra utalt, hogy a hónap elején amiskolci polgármester a Belügyminisztériumban a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen egyeztetetett amiskolci nyomortelepek felszámolásáról.

Az ellenzéki várospolitikusok arra is kérték Kriza Ákost, hogy beszámolási kötelezettségének tegyen eleget, és adjon számot arról, hogy Diósgyőrben miért nem indultak még el a stadionépítési munkák.

Mokrai Mihály, aki a korábbi önkormányzati ciklusban Miskolcalpolgármestere volt, úgy fogalmazott: csaknem két hete "kormányzati gyámság alá helyezték Kriza Ákos jelenlegiMiskolci polgármestert, mi,Miskolcért elkötelezett képviselők, tiltakozunk a város belügyeibe való beavatkozás ellen".

"A polgármester tehetetlensége miatt átvesszük a kezdeményezést, és a szükséges számú aláírással kezdeményezzük egy rendkívüli közgyűlés összehívását, és ezen több kérdésre is választ várunk" - mondta.