Biccentéssel bukott le a béna biofűárus

2014.08.30. 09:15

Eljárás indult

  • F. András 35 éves,
  • S. Csaba Zoltán 49 éves és
  • B. Gézáné 45 éves

budapesti lakos ellen, akik egész addig háborítatlanul árulták a biofüvet, amíg F. András 2014. augusztus 27-én 14 óra 15-kor nem hibázott: 

a Dankó utcában folyamatosan az utcát szemlélte, és arra járó – vélhetően kábítószerért érkező - ismerőseinek fejjel biccentett, hogy bemehetnek az egyik ingatlanba.

Amikor a rendőrök igazoltatni akarták, el akart futni, miután elkapták, egy csomag kábítószert találtak nála. A lakásban 61, a gázóra alatt 1 pakett kábítószer volt. Készpénzt és telefonokat is elfoglaltak, a három gyanúsítottat őrizetbe vették – írja a police.hu.

Arról, hogy a biofűből, ami iszonyatosan ártalmas szintetikus kannabinoid, hirtelen duplaannyi lett világszerte, itt írtunkA herbálfűként vagy biofűként elterjedt drog feltehetően Kínából érkező fehér por formában jön be Magyarországra, ahol aztán valamilyen szerves oldószerben, többnyire acetonban oldják fel. A folyadékba különböző növényi törmeléket, orvosi zsályát, pemetefüvet áztatnak. Ezt követően a növényi törmeléket kiszárítják és cigarettapapírba sodorva szívják el.