Temetéssel magyarázkodik Suchman Tamás

2014.09.03. 21:56
Nem akart találkozni MSZP-s párttársával, de ha már meglátta, odaszaladt, hogy elmesélje neki, hova siet éppen. Tudják követni? Mi sem.

A korábbi MSZP-s miniszter múlt hétvégén szétverte a szintén szocialista politikus, Harján Dávid aláírásgyűjtő pultját Marcaliban. Harján szerint Suchman ráborította a pultot, meg akarta ütni a barátnőjét, és ordítozott.

09
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Suchman ma egészen abszurd magyarázatot adott a történtekre a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Rohantam, mert a legjobb barátom temetésére mentem, ahol engem kért fel az édesanyja, hogy beszédet mondjak. Volt még körülbelül 52 percem, amikor szerettem volna, ha nem futok össze ezzel az emberrel. Ennyi a történet. Aztán megálltam, és rohantam oda, hogy elmeséljem neki a történetet, mert éppen megyek temetésre, és ennél rosszabb, hogy egy temetésen kell valamit tennem. És elbotlottam, és akkor elkaptam ezt az izét, ő üvöltözött.

Nehéz követni a politikus gondolatmenetét, főleg, mert tegnap még azt mondta az Indexnek, hogy "nem történt ilyen, annyi minden van az életben, beszélgessünk inkább másról". Most úgy tűnik, mégis történt ilyesmi, csak szerinte nem éppen úgy, ahogy Harján, a barátnője, Horváth Zoltán, az MSZP Marcali városi elnöke, Mészáros Géza városi elnökhelyettes és Sárdi Árpád, a szocialisták jelenlegi megyei listavezetője látta. Az ügyben Harján feljelentést tett.

A kínos ügybe keveredett politikus szerint minderre megvan a magyarázat. Azt mondta, Harján azért fordult ellene, mert antiszemita nézeteket vall, ami amúgy szerinte az MSZP-s politikusok több mint harmadára igaz.