Bándy Kata gyilkosa gyufásdobozt hajtogat

2014.09.07. 09:49

„Gondolnánk-e arra, hogy amikor elővesszük a gyufát, hogy meggyújtsuk a gázt a tűzhelyen, talán éppen P. László (27) keze munkáját tartjuk a kezünkben?" − kezdi erősen a Blikk Péntek lászlóról szóló vasárnapi cikkét. A lap megtudta, hogy Bándy Kata gyilkosa dolgozni kezdett a szegedi Csillagbörtönben: gyufásdobozokat és papírzacskókat hajtogat, néha pedig trafókat szerel.

Bándy Kata, a pécsi rendőrségi pszichológus 2012. július 7-ről 8-ra virradó éjszaka tűnt el, miután egyedül indult haza egy szórakozóhelyről. Eltűnése után szerettei a Facebookon kértek segítséget, a lány keresése elképesztő tömegeket mozgatott meg. Bándy Katát néhány nappal később megtalálták holtan.

Gyilkosát, Péntek Lászlót július 15-én fogták el, elsőfokon tényleges életfogytiglanra ítélték, a másodfokú ítélet enyhébb lett, eszerint 40 év múlva szóba kerülhet feltételes szabadlábra bocsátása.

Úgy tűnik, börtönéveit hasznosan próbálja tölteni Péntek: március végén beszélt arról a férfi édesanyja, hogy fia a börtönben iskolába jár, elvégzi a 8. osztályt. Miután elvégezte, továbbtanulni már nem akart, így el kellett kezdenie dolgozni, amit a múlt héten kezdett.