Bejegyezték a Kétfarkú Kutya Pártot, de csak 2018-ban lehet rá szavazni

2014.09.09. 08:35

Az önkormányzati választásra való aláírásgyűjtés lezárása előtt néhány órával jegyezte be a bíróság a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, írja a Népszabadság. Az MKKP-nak így nem volt esélye arra, hogy induljon az őszi választáson, ahogy a Fővárosi Törvényszék egy korábbi döntése miatt arra se, hogy a tavaszi országgyűlési választáson.

Mint ismert, a Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben megtagadta a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzését, mivel úgy vélték, hogy a nevük nem megfelelő, és a viccpártként megfogalmazott célok nem elég komolyak. A párt fellebbezett, de a Fővárosi Ítélőtábla sem adott helyt kérésüket.

Ekkor került az ügyük a Kúria elé, ami viszont idén júniusban úgy foglalt állást, hogy a párt céljairól nem a bíróságoknak, hanem a választóknak kell majd véleményt mondaniuk. A Kúria új eljárásra utasította az elsőfokú bíróságot, kötelezte arra, hogy jegyezze be a pártot, ez történt meg hétfőn.

Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke szerint az, hogy a pártot az aláírásgyűjtés lezárása előtt jegyezték be, nem vet jó fényt a demokrácia állapotára. Mint mondta, pedig mindenképpen szerettek volna indulni az önkormányzati választáson, ugyanis régi vágyuk a megmérettetés.

Kovács szerint korábban már elkezdték az országos szervezet kiépítését, főleg a vidéki nagyvárosban, ezt fogják most tovább vinni, hiszen van rá négy évük, már "ha lesznek egyáltalán még választások 2018-ban".