Szigorúan ellenőrizték a vonatokat

2014.09.09. 16:13

Egy nagyszabású nemzetközi művelet keretében szeptember 1-jén és 2-án fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség Magyarországon.

A rendőrök kiemelten ellenőrizték a vasúti csomópontokat, pályaudvarokat, állomásokat és azok környezetét. Az ellenőrzések célja a vonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása, a vasúti kocsikat károsító erőszakos, garázda, vandál cselekmények megelőzése, megszakítása; a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények (közokirathamisítás, kábítószerrel visszaélés, csempészet, visszaélés jövedékkel) és az illegális migráció elleni hatékony fellépés volt - sorolta a rendőrség.

polisza
Fotó: Index / Police.hu

Az eredmények

A Railpol két napon át tartó rendőri műveletben 16 európai ország és az Amerikai Egyesült Államok vett részt. Magyarországon 1464 rendőr 1227 vonatot ellenőrzött, 5128 esetben igazoltattak, 700 esetben állomásokat  ellenőriztek közbiztonsági célzattal.

poolice
Fotó: Index / Police.hu

A rendőrök 39 ember szabadságát korlátozták. Lopás miatt tetten értek kilenc főt, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt három fővel, illegális migráció miatt 22 fővel szemben jártak el. Garázdaság gyanúja miatt két, egyéb bűncselekmények miatt három főt állítottak elő.

A rendőrök arcát a magyar törvények értelmében nem mutathatja a sajtó, ezért őket minden esetben felismerhetetlenné kell tenni a képeken. A szabályozás hátteréről korábbi cikkünkből részletesen tájékozódhatnak.