Valaki ütött a miskolci fideszes fórumon

2014.09.12. 15:51
Atrocitás történt Miskolc Martin-kertvárosi részében csütörtök este egy lakossági-választási fórumon, a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást - írta az MTI. A történtekről homlokegyenest mást mond a Fidesz és a Jobbik.

Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség egy csütörtöki miskolci fideszes fórumon történtek miatt. Nem lesz egyszerű dolguk, hogy kiderítsék, mi történt, a történteket ugyanis egészen máshogy idézi fel a két érintett párt Fidesz és a Jobbik.

Lássuk a jobbikos verziót

Jakab Péter, a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje, az MTI-hez eljuttatott közleményében tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, azt, ami a Fidesz csütörtöki martin-kertvárosi fórumán történt, ahol Tardi Bélát, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetőjét egy Fidesz aktivista "minden további nélkül megtámadhatta".

Megfogalmazása szerint csak azért, mert Tardi Béla "fel merte tenni a kérdést: hova tűnt a lakossági fórumról a városrész kormánypárti képviselője, a trafikbotrányról elhíresült Takács Gábor. "Erre a kérdésre lehetett volna azt is válaszolni, hogy nem mer az emberek szemébe nézni, ehelyett azonban egyszerűen megtámadták a kérdezőt" - írta.

Jakab Péter közölte azt is: "merőben új, hogy egy fideszes fórumon a hatalomnak nem tetsző kérdésre agresszió legyen a válasz, Tardi Béla természetesen azonnal értesítette a rendőrséget, mi pedig bízunk benne, hogy a támadó megkapja méltó büntetését."

A fideszesek nem így emlékeznek

Soós Attila, a miskolci képviselő-testületben többségben lévő Fidesz-KDNP frakciójának szóvivője közleményben azt írta: "példátlan jobbikos fizikai erőszak" történt a miskolci választási kampányban. Mint írta: a rendszerváltoztatás óta választási kampányban még nem történt a csütörtök estihez mérhető, fizikai erőszakos cselekmény Miskolcon. 

"Emberi mivoltából vetkőzött ki a Jobbik politikusa, ráadásul pont egy női képviselőjelölt lakossági fórumán" - írta. Szerinte a rendben zajló lakossági fórum vége felé megjelent Tardi Béla, "a magát, az érpataki modell jogászának nevező férfi, nem sokkal érkezése után, ízléstelen beszólásaival, ordítozásával csinált botrányt, majd az őt, a helyiségből kitessékelni igyekvők egyikét arcul csapta."

Az incidensnek, a Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt, Szécsényi Mariann vetett véget azzal, hogy rendőrségi intézkedést, rendőri segítséget kért - írta. Soós Attila "minden jó érzésű miskolci polgár nevében" azt követeli, hogy a magát a rend pártjának nevező Jobbik polgármesterjelöltje, Jakab Péter, kérjen  bocsánatot ezért a gyalázatért Szécsényi Mariann jelölttársnőjétől és a választási fórum minden résztvevőjétől.

És hogy mit mond a rendőrség?

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást, ennek keretében adatokat, információkat szereznek be, illetve tanúkat hallgatnak ki.