Ötödikről kiesett kutya: nem bűnös a gazdagréti nő

2014.09.13. 09:59

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, ezért lezárták a nyomozást a gazdagréti kutyahalál ügyében, írja a Bors. Az eset nagy felháborodást keltett májusban. A 11.kerület.ittlakunk.hu oldalán május 12-én az jelent meg, hogy kidobtak egy Jack Russell terriert egy panelház ötödik emeletéről Gazdagréten. A kutyához egy járókelő kihívta az állatkórház dolgozóit, de már nem tudták megmenteni, el kellett altatni.

Az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tett egy állatvédő egyesület, miután elterjedt, hogy a kutyát szándékosan dobták ki az ablakon, mert megharapott valakit. Egy közösségi oldalra szinte azonnal felkerült a kutya tulajdonosának neve, telefonszáma és lakcíme is, a házhoz gyertyagyújtásos megemlékezést hirdettek.

A Borsnak akkor sikerült beszélnie a fiatal, dajkaként dolgozó nővel. Azt mondta:

Arról senki sem beszél, hogy a kutya megharapta az ötéves lányomat. Két órán keresztül varrták össze a száját.

A lap péntek délutáni cikkéből nem derül ki, miért jutott végül a rendőrség arra a következtetésre, hogy nem történt bűncselekmény.

Szombat délelőtt a Bors-cikke nyomán megkerestük mi is a rendőrséget az ügyben. Amint megérkezik a válasz, frissítjük a cikkünket.