Vádat emeltek a magyar feleségét Bora Borán bántalmazó francia ellen

2014.09.19. 09:44

A II.-III. Kerületi Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más súlyos bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be a II.-III. Kerületi Bíróságra a sajtóban Bora Bora-ügyként ismertté vált esetében.

Ahogy arról mi is írtunk, Nyíri-Kovács Patríciát és kisfiát, Noah-t 2011 óta gyakorlatilag fogságban tartja Francia Polinézán a nő koreai származású, francia állampolgárságú férje, miután megtudta, hogy a nő a rendszeres bántalmazások miatt válni szeretné.

S. I. Lee elvette a nő és a gyerek útlevelét, és ő maga nyújtotta be a válási papírokat a szigeten, azzal a céllal, hogy neki ítéljék a gyermeket. A nő és családja hiába próbálta Magyarországon elérni, hogy a válást és a gyermekelhelyezést itt mondják ki, a Fővárosi Bíróság idén márciusban elutasította a keresetüket, mondván, a kisfiú sosem élt az országban.

Az ügyészség most azért emelt vádat a férj ellen, mert úgy vélik, hogy az útlevelek elvételével megsértette a nő személyi szabadságát, a gyerek előtti bántalmazásokkal és magyar identitása elleni támadásaival veszélyeztette gyermeki erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan fogja lefolytatni a tárgyalást a bíróság, miután az utolsó hírek szerint a család még mindig Bora Borán van, és ott jelenleg is folyik a válóper.