Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gulyás Gergely befenyítette a településeket

2014.09.25. 19:27

A kormány minden településhez egyformán viszonyul, de az sem mindegy, hogy a települések hogyan viszonyulnak a kormányhoz.

Ha a fenti szavakat nem  az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke mondta volna egy sajtótájékoztatón, akkor a tájékozatlan állampolgár akár fenyegetésként is értelmezhette volna azokat. 

"Azt reméljük, hogy a választópolgárok olyan vezetőket fognak választani október 12-én, akik a kormánnyal szeretnének saját településük fejlesztése és jövője érdekében együttműködni"

A kormánypárti politikus fenti szavait a gyanútlan hallgató pedig így fordíthatná: Ne várjon sok jót az a település, ahol nem a Fideszre szavaznak.

Gulyás Gergely szerint "egy településnek nem válik javára, ha az ellenzék a helyi közhatalom gyakorlására való felhatalmazást úgy értelmezi, hogy hídfőállásokat létesítsen, ahonnan a kormányt támadhatja. Ennek vesztesei az adott település választópolgárai."

Fordítás: Emberek, nagyon megszívjátok, ha valahol az ellenzék nyer.

Gulyás Gergely a Tatán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének fórumán üzent a választóknak.