Fenyegetés miatt lezárták a 3-as metrót

2014.09.29. 05:41 Módosítva: 2014.09.29. 06:30

Telefonon érkezett, közveszélyes fenyegetés miatt kezdték átvizsgálni a rendőrök a 3-as metró teljes vonalát ma hajnalban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint hétfő hajnalban egy telefonon érkezett bejelentés után „közveszéllyel fenyegetés miatt” kezdték a rendőrök a teljes metró átvizsgálását.

Legfrissebb: A rendőrségi átvizsgálás véget ért, a metró elindult. Arról nem adtak tájékoztatást, hogy bármit talált-e a rendőrség.

Ezért ma reggel, az első járat indulásától, az M3-as metró teljes vonalán, Újpest-Központ és Kőbánya-Kispest állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok jellemzően az éjszakai buszok megállóiban állnak meg, írja a BKK, és hozzáteszik, hogy:

  • egyrészt az autóbuszos pótlás miatt a város több buszvonaláról csoportosítottak át járműveket − több mint 80-at −, ezért az érintett járatokon a meghirdetettnél ritkább közlekedésre lehet számítani, 
  • másrészt bár több tucat autóbuszt irányítottak át a metró pótlására, „az autóbuszos pótlás ilyen kiterjedt hosszon nem tudja teljes körűen helyettesíteni a metrójáratok kapacitását", így kérik a vonalon közlekedők megértését és türelmét.

A hatósági zárás idején az M4-es metró nem áll meg, csak áthalad a Kálvin téri metróállomáson.