A Fidesz és Schmuck Andor közös csalására gyanakszik a baloldal

DSC 8375 ok
2014.09.30. 12:02
Választási csalás és közokirat-hamisítás miatt tett feljelentést a terézvárosi baloldal, mivel arra gyanakodnak, hogy a Fidesz és Schmuck Andor párta összejátszott az aláírásgyűjtésnél. 270 olyan támogatót találtak, aki a Fidesz, illetve Schmuckék jelöltjeit is támogatta, az aláírás viszont szerintük nem egyeznek.

Közokirat-hamisítás, választás rendjének megsértése és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt tett ismeretlen tettes ellen feljelentést a baloldali ellenzék a főváros VI. kerületében - közölte Kiss Róbert polgármesterjelölt kedden sajtótájékoztatón.

Az Együtt-PM jelöltjeként induló politikus azt mondta, hogy az Együtt-PM, az MSZP és a DK által a terézvárosi választási bizottságba delegált Kékesi Tibor körülbelül 270 olyan, a Fidesz-KDNP-t, illetve a Schmuck Andor által vezetett Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját támogató aláírást talált, amelyeknél az adatok egyeznek, de az aláírások szerintük nem ugyanattól a személytől származnak. 

Arra a kérdésre, hogy ez csak ennek a két pártnak az esetében fordult-e elő, azt felelte, csak ezt a két pártot vizsgálták. Az Index úgy tudja, hogy a baloldal gyanakvását az keltette fel, hogy Schmuckék jelöltjei nagyon gyorsan, a Fidesszel egy időben össze tudták gyűjteni az aláírásokat, miközben sehol nem találkoztak szociáldemokrata aktivistákkal.

Terézvárosban egy választókerület kivételével minden körzetben indítanak jelöltet a Szociáldemokraták, sőt polgármestert is állít a párt. A baloldalnak azért fájó pont Schmuckék indulása, mert a tavaszi választásokon itt sikerült nyernie szorosan, vagyis Terézváros is olyan kerület, ahol most is győzhetnek, ha megkapnak minden szavazatot a jelöltjeik.

A sajtótájékoztató alatt néhány ellendemonstráló jelent meg a helyszínen, akik Kiss Róbert háta mögött többek között "Kiss úr! Mikor lép vissza?", "Kiss úr! Mit keres az aktivisták között", "Honnan jött, hova megy" és "Adjon zöld utat a tisztességnek!" feliratú táblákat tartottak fel. A sajtótájékoztató után az őket kérdező újságíróknak nem árulták el, hogy melyik szervezetet vagy pártot képviselik.