Jobb híján támogassák az MSZP-sek Bokros Lajost!

2014.09.30. 08:21
Hét szocialista eddig hétféleképp nyilatkozott Bokros Lajos támogatásáról. Hivatalosan a budapesti párttanács támogatja Bokros Lajost, de az országos politikusok nem.

Ahány MSZP-s politikus megszólal, annyi változatot hallhatunk arról, hogy a szocialisták most támogatják vagy nem támogatják Bokros Lajost. A legújabb nyilatkozatot Lukács Zoltán alelnök tette, aki az ATV Reggeli Start című műsorában azt mondta: a hivatalos álláspont az, hogy a budapesti párttanács arra kéri az MSZP-seket, hogy

jobb híján támogassák Bokros Lajost.

Mint ismert, Falus Ferenc hétfőn bejelentette a visszalépését, és arra kérte szavazóit, hogy támogassák Bokros Lajost, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjét. Az Együtt és a DK beállt Bokros mögé, a PM viszont elutasította Bokros támogatását. 

És akkor jöjjön a neheze: az MSZP álláspontja, amely nem igazán egységes a kérdésben. Megpróbáljuk összefoglalni, hogy ki mit mondott Bokrosról az elmúlt nem egész 24 órában:

  • Tóbiás József MSZP-elnök nagyon sajnálja, hogy Budapesten nem lehet szavazni egy baloldali főpolgármester-jelöltre, és azt javasolja a szocialistáknak, hogy ha változást akarnak, akkor szavazzanak a baloldali, a baloldali pártok által javasolt polgármesterjelöltekre és képviselőjelöltekre. 
  • Bárándy Gergely országos elnökség tag: "Az a helyes, ha nem állunk be Bokros mögé".
  • Kunhalmi Ágnes budapesti elnök: "a budapesti párttanács döntése értelmében arra kérjük a választókat, hogy aki le akarja váltani Tarlós Istvánt, az szavazzon Bokros Lajosra".
  • Horváth Csaba főpolgármester-jelölt-jelölt: "Lehet, hogy nem elégít ki, hogy fél szívvel támogatom Bokrost, de csak pár órája tudjuk, hogy Bokrost kéne támogatni".
  • Gőgös Zoltán elnökhelyettes: "Én kérek elnézést a választóktól!". Szerinte a végeredmény szempontjából már teljesen mindegy, hogy az MSZP párttanácsa támogatja-e Bokros Lajost, vagy nem.
  • Ehhez csatlakozott most Lukács Zoltán, aki szerint "jobb híján" támogatják Bokrost. Az MSZP alelnöke azt is mondta, hogy elő kell állnia azoknak, akik felelősek azért, hogy két héttel a választások előtt lecserélték a főpolgármester-jelöltet.
  • Mesterházy Attila volt elnök remekül összefoglalta a helyzetet a Facebook-oldalán: "Bokrost támogatni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem!"