Lett volna 500 millió, csak át kellett volna adni a többséget a Fidesznek

DPECS20100903018
2014.10.04. 09:10
De nem adták, ezért a kormány máshova vitte a pénzt. A Fidesz harkányi önkormányzati jelöltje szerint teljesen normális, hogy a kormány a Fidesznek kedvező politikai feltételhez kötötte a fürdőfejlesztésre szánt félmilliárdot, azoknak kell szégyenkezni, akik nemet mondtak erre az ajánlatra.

Kiss-Kálmán Éva, a Fidesz harkányi képviselője a 2013-as időközi választás óta ellenzékben volt kénytelen politizálni a város önkormányzatában. Most újraindul a képviselőségért, és egy kampánylevélben tárta fel a helyieknek, milyen nehéz volt „narancssárga színűnek-szívűnek” lenni az elmúlt egy évben.

2013-ban hajszállal ugyan, de az időközi polgármester-választáson vesztett a kormánypárt jelöltje.

Kiss-Kálmán szerint a független városvezetés mellett nem sok hely maradt a fideszeseknek. Pedig ő megpróbálta. A levélben elmondja, hogy bizottsági helyet próbált kérni a vesztes fideszes jelöltnek és – ahogy a kampány levélben fogalmazott – néhány jó politikai kapcsolatokkal bíró személynek.

„A polgármestertől csak a puszta elutasításban volt részem”

- sajnálkozik a Fidesz-jelöltje.

unnamed

Tény, hogy Harkányon feszült volt a hangulat. Az időközi választáson nyolc szavazattal nyert a független Imri Sándor, riválisa azonban nem nyugodott bele az eredménybe. Baksai Tamás fellebbezést nyújtott be, és az eredmény megsemmisítését kérte azt állítva, hogy a választás alatt több szabálytalanság is történt. Baksai kifogásait elutasította a választási bizottság.

Kiss-Kálmán Éva Imri fejére olvassa azokat a technikákat is, ahogy megpróbálta fenntartani a képviselőtestületi többségét, majd előhozza a legdurvább sztorit is.

Kiss-Kálmán szerint tavaly ősszel érkezett a hír a városba, hogy esetleg kaphatnak a fürdő fejlesztéséhez 500 millió forintos állami támogatást. Ezért cserébe csak azt a „kérést” kellett volna teljesíteni, hogy változtassák meg a Harkányi Gyógyfürdő felügyelőbizottságának összetételét.

„Ugye nem nagy elvárás, ha anyagi forrást biztosít a kormány, hogy egy felügyeleti kontrollal rendelkező szervben többséget szerezzen?”

Az önkormányzat nem fideszes tagjai azonban nem akarták megérteni a kormánypártiak számára egyértelmű logikát, és nem alakították át a felügyelő bizottságot.

A fürdőre szánt 500 millióból így siklósi várfejlesztés lett

– szögezi le a jelölt, aki szerint ezért kizárólag a független polgármester a felelős.

Baksai, aki most újraindul a városvezetői posztért, a napokban egy kézfogós cikkben szerepelt együtt a Harkányi Hírekben Nagy Csaba a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjével, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöki posztjának „várományosával”. Nagy azt nyilatkozta a lapnak, ha a választásokon megismétlődik az országgyűlési választásokon elért eredmény, azaz a megyei vezetés és Harkány város is kormánypárti politikusok irányítása alá kerül, jelentősen megnő Harkány érdekérvényesítő képessége.  • Hírek
  • Bankszámla