Otthagyta a sérülteket a baleset után

2014.10.06. 13:27

Két év felfüggesztett börtönt kapott az a férfi, aki 2004 novemberében részegen és jogosítvány nélkül ment neki egy villanyoszlopnak autóval Nyírábrányban. A balesetben egy fiú súlyosan, egy lány pedig könnyebben megsérült, de a sofőr és egy másik fiú anélkül ment el, hogy a sérülteket ellátták volna, vagy megvárták volna a mentők, rendőrök megérkezését.

H. Attila, aki az autót vezette, segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés miatt állt bíróság előtt, a másodrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztása miatt ítélték el, őt két év próbára bocsátották. A bíró szerint a sofőr egyetlen szerencséje az volt, hogy a baleset nem okozott maradandó egészségkárosodást: ebben az esetben letöltendő szabadságvesztést kapott volna.

A fiatalok egyébként egy szórakozóhelyről tartottak hazafelé, a büntetőeljárásban a vádlottak beismerték a tettüket és megbánták a balesetet, a bocsánatkérésüket a sértett is elfogadta. A sofőr megmenekült viszont a jármű önkényes elvétele vádja alól, mert ezt nem tudta bizonyítani az ügyészség.

Az ítéletet az ügyész és a vádlottak is tudomásul vették, így az jogerős, közölte a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője.