Megsértődött a szegedi fideszes polgármesterjelölt, nem vitázik

DROTI20140828013
2014.10.09. 19:37

Kothencz János fideszes szegedi polgármesterjelölt lemondta a pénteki polgármester-jelölti vitát, mert szerinte túl erősen támadta őt az ellenfél Botka László MSZP-s polgármester kampánycsapata. Az őt ért támadásokra reagálva a fideszes jelölt azt írta közleményében, hogy „ha valóban ezen az erkölcsi szinten áll a szegedi szocialista párt és a jelenlegi városvezetés, úgy nem kívánok azonosulni ezzel.”

Botka szerint Kothencz egyszerűen megfutamodott a Délmagyarország és a Városi Televízió által közösen szervezett vita elől: „Kothencz a kampányban annyi valótlanságot állított és annyi felelőtlen ígéretet tett, hogy sem ezeket, sem a korábbi – és újból indított – fideszes képviselőjelöltek négy éves Szeged ellenes tevékenységét nem tudta volna a tényekkel szemben megvédeni” – írja a Délmagyar.hu.

A sajtótájékoztató csúcspontja az lehetett, amikor a Délmagyar tudósítója megkérdezte Kothencz Jánostól, nem fél-e, hogy a lépését megfutamodásnak tartják majd a jobboldali választók. A fideszes jelölt csak annyit válaszolt, hogy a sajtótájékoztatón

nem lehet kérdezni.