Századvéges baki lett a fiatalos Fidesz-újság vége

2014.10.09. 14:56

Adásszünet!!!

– ez a felirat fogadja az utóbbi napokban az Oxox.hu látogatóit. A Fidesz-közeli internetes újság a múlt héten leállt, október 3. óta nem közöl cikkeket.

adas

Az Index információi szerint a leállás oka az, hogy a múlt héten kirúgták a fiatalokból álló szerkesztőség teljes gárdáját, mert nagyon kihúzták a gyufát a párt befolyásos köreiben.

A Nézőpont Intézet által is támogatott Oxox.hu múlt csütörtökön “Bréking: A Századvég vásárolta fel a Népszabit!” címmel közölt cikket, ami komoly hiba volt, főleg, hogy az újság több mint négyezer lájkos Facebook-oldalán ezzel az ajánlóval futtatták a cikket:

„Megszületett az ideológiai nézetek felett átívelő testvériség a magyar jobb- és baloldal között. A Népszabadságot a Fideszes Századvég és az MSZP Szabad Sajtó Alapítványa immár közösen irányíthatja.”

A médiapolitikai bomba nem úgy robbant, ahogy a szerkesztőség szerette volna. A cikket néhány órán belül helyre kellett igazítaniuk azzal, hogy rászedték őket, és téves információ volt, hogy ki áll a hagyományosan szocialista befolyás alatt álló napilap felvásárlása mögött.

De a dolog ezzel nem volt elintézve. Azonnal felmondtak Horváth Balázs főszerkesztőnek – a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesének fiának, és a hat-hét fős újságírócsapatnak is.

A lapot ismerő forrásunk szerint az Oxox.hu-t egy huszonéveseknek szóló fiatalos lapnak szánták, amelyben a zenei és életmód témák mellett megjelennek majd a politikai cikkek is. Az eredeti tulajdonosi hozzáállás szerint korlátozás nélkül bármiről írhattak.

Szerdán és csütörtökön hiába kerestük a szerkesztőség tagjait, az emailek nagyrészt már nem működtek. Az Oxox.hu sorsával kapcsolatban megkerestük Mráz Ágostont, a Nézőpont Intézet vezetőjét is, ő azonban elzárkózott a nyilatkozattól. 

A Nézőpont Intézet viszont cikkünk megjelenése után azt közölte, nincs és nem is volt köze az Oxox.hu portálhoz.