A Fidesz visszalépésre szólítja fel Béres Andrást

2014.10.11. 14:08

A Fidesz III. kerületi szervezete szombaton arra szólította fel a baloldali pártok óbudai polgármesterjelöltjét, Béres Andrást, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, mert sajtóhírek szerint áfacsalás gyanújával előzetes letartóztatásban volt, írja az MTI. Béres András kijelentette: soha nem vádolták adócsalással.

Puskás Péter, a Fidesz III. kerületi szervezetének alelnöke szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: megdöbbenve értesültek arról, hogy Béres András, az Együtt-PM által indított baloldali polgármesterjelölt kétmilliárd forintos áfacsalás gyanúja miatt fél évet ült előzetes letartóztatásban a Pesti Srácok nevű portál értesülése szerint.

A kerületi Fidesz a Béres Andrást támogató pártokat arra szólította fel, egyértelműen határolódjanak el "a tisztázatlan múltú" jelölttől. Az MTI telefonon megkereste Béres Andrást, aki azt mondta, hogy közleményben válaszol a vádakra.

A közleményében azt írta, hazugságokat állítanak róla, helyreigazításra szólítja fel a Pesti Srácok portált, és ha ennek nem tesznek eleget, pert indít. Kijelentette: "soha az életben nem vádoltak adócsalással, a cégemtől egyetlen forint áfát sem követeltek, azt mindig a jogszabályok szerint befizettem".

Béres András közölte, évente többször kapott "nullás APEH-igazolást", és mint az ország háromezer legnagyobb adófizetőjének egyikét, az adóhatóság minden második évben teljes körűen átvizsgálta a cégét. Szerinte a mostani eset sokadik eleme egy lejárató kampánynak, amelyet azért folytatnak ellene, mert előállt azzal az üggyel, hogy Menczer Erzsébet fideszes képviselő a fia menyasszonyát segítette önkormányzati lakáshoz.