Orbán: Munkába állítjuk az országot

D  TT20141019025
2014.10.19. 11:39
  • Országos kampányértékelőt tartott délelőtt a Fidesz a budapesti Millenáris Parkban.
  • A miniszterelnök meghirdette a teljes foglalkoztatottságot 2018-ra
  • Orbán szerint ez a győzelem már-már a politikai scifi világába illő
  • A cinizmusról lesújtó véleménnyel volt
  • Kósa Lajost megérintette a számmisztika

3496

A Fidesz-KDNP hatalmas fölénnyel megnyerte az önkormányzati választásokat

− ezzel a meglepő mondattal nyitotta meg a rendezvényt Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Korábbi józsefvárosi polgármesterként kiemelte a párt VIII. kerületi választási sikerét.

Kerestünk olyan helyet, ahová minden a Fidesz-KDNP színeiben megválasztott polgármester, önkormányzati képviselő elfér, de ilyen helyet nem találtunk

− ezt már Kósa Lajos kampányfőnök mondta, és hozzátette, itt most csak 1500-an vannak, de mind a 3496 polgármestert, önkormányzati képviselőt üdvözli. A számoknak itt nem volt vége: 624 fideszes polgármester van, 31 baloldali és 15 jobbikos, mondta, az önkormányzati képviselőknél, megyei közgyűléseknél pedig már elveszítettük a fonalat.

Alázat, szolgálat, szerénység, munka

Kósa az ellenzék választási eredménye kapcsán azt az aranyhalas viccet mesélte el, amikor a halat megtaláló rendőr három kívánsága közül az első egy soha ki nem fogyó söröskorsó. Amikor azt megkapja, azt mondja, ez annyira jó, kérek még egyet. Kósa szerint az ellenzék annyira ráérzett a választási vereségre áprilisban, hogy kért még kettőt. „A vesztes csapat semmin sem változtat elvét követték" − mondta, majd a negatív eredmények kapcsán hozzátette:

Ahol nem voltunk alázatosak, ahol nem szolgálatnak fogtuk fel azt a bizalmat , amit kaptunk, ott vesztettünk. Az emberek igenis okosak, szemben a szocialisták vélekedésével.

Kósa szerint mindenkivel szóba kell állni. Azokkal is, akik nem a Fideszre szavaznak. Nincs jobboldali aszfaltozás. „Nagyon nagy győzelmet arattunk, de nehogy ebből valaki rossz következtetést vonjon le" - mondta.

Kósa Lajos után néhány település friss polgármestere szólt pár szót. Például Romanek Etelka, Esztergom polgármestere beszélt arról, hogy mekkorát nyert a Fidesz a városban. Romanek szerint mostantól nyugalom lesz a politikai botrányokkal megvert városban. Hajdúhadház friss polgármestere pedig arról beszélt, hogy 80% fölötti eredménnyel nyert, ami túlmutat a város és megye határain is. Farkas Éva, Makó új polgármestere szerint kemény munka volt ezt a szocialista fellegvárat bevenni, Makón 20 év után váltották le a szocialista városvezetést.

Tarlós István levelet küldött, amit egyik munkatársa olvasott fel: mindenkinek mindent megköszön.

Példátlan, lefegyverző, már-már a politikai scifi világába illő győzelmet arattatok

− szólt Orbán Viktor a megjelent polgármesterkhez, önkormányzati képviselőkhöz. Hozzátette, senkinek sem ment volna egyedül, ezért mondjanak köszönetet mindenkinek, aki támogatta, segítette őket.

Orbán szerint vannak pillanatok, amikor az igazság felfedi magát. Ez a választás is egy ilyen volt. „Kerestük, és sokáig nem találtuk azt az utat, ami reményt adhat mindannyiunknak, de most már, 3 győzelemmel a hátunk mögött láthatjuk, hogy megtaláltuk....nem csak pillanatok erejéig, hanem hosszútávon is lehetünk mi magyarok egységesek" − mondta.

Orbán szerint, amíg a baloldal azt hiszi, hogy a nemzeti egység csak kommunikációs sallang a részükről, addig nem tudnak nemhogy győzni, de a padlóról felállni sem:

Egyszer talán ők is megértik, hogy a haza nem lehet ellenzékben.

„Mi magyarázza a Fidesz-KDNP sikereit?" - tette fel a kérdést Orbán, majd meg is válaszolta: „Azért győztünk, mert mindenki számára kiderült, hogy az ország csak akkor nyerhet, ha munkába áll".

Orbán szerint 2018-ra elérhető a teljes foglalkoztatottság

A miniszterelnök elmondta, hogy 2010-ben 500 ezer olyan ember volt, aki jövedelempótló támogatásból élt, mostanra csak 178 ezer ilyen van. De a cél, ami elérhető, hogy 2018-ra egyetlen ilyen ember se legyen. És ez csak úgy érhető el, ha a Fidesz-KDNP pártszövetség fogja vezetni az országot. 

Emellett az is terv Orbán szerint, hogy Európa legjobb iskolarendszerét alakítsák ki, a köznevelési rendszer megújításával.

Végül a cinizmusról értekezett a miniszterelnök. Szerinte a cinizmus életfelfogásnak veszélyes, kilúgozza az életet. Magyarországon pedig most nagyon divatos. Szerinte a baloldal, és a liberálisok is ezt az utat választották: semmi sem szent, semmi sem sérthetetlen, pedig:

Elveszett ország az, amely életét elárasztja a cinizmus.

− mondta, és hozzátette, a cinizmus csak rombolni tud, és nem teremt munkahelyeket. „A cinizmus káoszba, a bizalom ösvénye az erős Magyarországhoz vezet".