Meg kell ismételni a választást Érpatakon

2014.10.23. 20:10

Meg kell ismételni a polgármester- és a képviselő-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon, miután a Debreceni Ítélőtábla elutasította a területi választási bizottságnak az október 12-ei választás eredményének megsemmisítését megállapító határozata ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet, írta az MTI.

A végzés szerint egy magánszemély nyújtott be fellebbezést a választás eredményét megállapító határozat ellen, ezután rendelték el a választás eredményének megsemmisítését. A bizottság határozata a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei önkormányzat honlapjára még nem került fel.

A határozattal szemben Orosz Mihály polgármesterjelölt ugyan benyújtott egy jogorvoslati kérelmet, a táblabíróság - tárgyalás mellőzésével - vizsgálat nélkül elutasította azt, mivel az "érdemi elbírálásra alkalmatlan".

A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye - közölte a Debreceni Ítélőtábla. Az érpataki polgármester-választáson győztes Orosz Mihály (független) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy jogorvoslati kérelmét napirendre sem tűzték, a választási bizottság azonnali és haladéktalan összehívását kérte a Nemzeti Választási Iroda vezetőjétől. Az október 12-én megtartott polgármester-választást a települést az elmúlt négy évben is vezető Orosz Mihály nyerte, 104 szavazattal megelőzve a második Simon Attilánét, a Fidesz-KDNP jelöltjét.