Ön mit záratna még be, hogy vasárnap tényleg együtt legyen a család?

2014.11.06. 16:07

Egyre közelebb vagyunk ahhoz a szép, új világhoz, amelyben csak az okozhat gondot a vasárnapi program összeállításakor, hogy a családdal a templomba és/vagy a focimeccsre járjunk. A KDNP javaslatát a boltok vasárnapi kötelező zárva tartásáról benyújtotta a javaslatát, amely szerint várhatóan jövő március 15-től azt mindenki elfelejtheti, hogy vasárnap intézi a nagybevásárlást a közeli szupermarketben.

Harrach Péter KDNP-frakcióvezető váltig állította délután, hogy a kormány felkarolta az ötletet, ám a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb közleménye szerint Harrach félreérthetett valamit, nincs még döntés erről.

A boltok vasárnapi nyitva tartásáról nem volt nemzeti konzultáció, rezsifórum vagy bármilyen más tanácskozás, ahol az emberek elmondhatták volna a véleményüket. Lehet, hogy a magyarok nem csak a Tesco és Auchan parkolóit szeretnék vasárnaponként üresen látni, elképzelhető, hogy más intézkedést is szívesen fogadnának, amely hozzájárulna, hogy a vasárnap olyan szabadnap legyen, amely „a családi együttlétre nyitva álló rövid időt nem kurtítja” (idézet a KDNP javaslatának indoklásából).

Szavazzon most! Ön szerint mit kellene még tenni azért, hogy a család vasárnap tényleg együtt lehessen? 

Mit záratna be még vasárnap?