József, Bánk
-6 °C
0 °C

Ön mit záratna még be, hogy vasárnap tényleg együtt legyen a család?

2014.11.06. 16:07

Egyre közelebb vagyunk ahhoz a szép, új világhoz, amelyben csak az okozhat gondot a vasárnapi program összeállításakor, hogy a családdal a templomba és/vagy a focimeccsre járjunk. A KDNP javaslatát a boltok vasárnapi kötelező zárva tartásáról benyújtotta a javaslatát, amely szerint várhatóan jövő március 15-től azt mindenki elfelejtheti, hogy vasárnap intézi a nagybevásárlást a közeli szupermarketben.

Harrach Péter KDNP-frakcióvezető váltig állította délután, hogy a kormány felkarolta az ötletet, ám a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb közleménye szerint Harrach félreérthetett valamit, nincs még döntés erről.

A boltok vasárnapi nyitva tartásáról nem volt nemzeti konzultáció, rezsifórum vagy bármilyen más tanácskozás, ahol az emberek elmondhatták volna a véleményüket. Lehet, hogy a magyarok nem csak a Tesco és Auchan parkolóit szeretnék vasárnaponként üresen látni, elképzelhető, hogy más intézkedést is szívesen fogadnának, amely hozzájárulna, hogy a vasárnap olyan szabadnap legyen, amely „a családi együttlétre nyitva álló rövid időt nem kurtítja” (idézet a KDNP javaslatának indoklásából).

Szavazzon most! Ön szerint mit kellene még tenni azért, hogy a család vasárnap tényleg együtt lehessen? 

Mit záratna be még vasárnap?

 • 12082
  Megfontolandó a családtag nélküli kijárási tilalom vasárnap, illetve hétköznap este tíz óra után. Ha közös program van, miért kódorognának külön?
 • 4774
  Kapcsolják le az internetet is vasárnap! Illetve a többi napon is csak 6-22 óra között engedélyezni, mert anya állandóan a Facebookon lóg, apa meg nem is tudom, mit néz állandóan.
 • 4086
  A kocsmák is zárjanak be vasárnap! Hány család maradhatna egyben, ha apa a hétvégén nem a söröskorsót szorongatná!
 • 2369
  Tegyék kötelezővé újra a vasárnapi iskolát! Mi hozhatná közelebb a családtagokat, mint a közös bibliaolvasás?
 • 2273
  Nem kell minden tévéadást betiltani vasárnap, elég az RTL Klubot! Semmi szükség arra, hogy a Celeb vagyok műsor vasárnap is rombolja a családok egységét.
 • 2217
  Vezessenek be a tévében vasárnapi adásszünetet! A gyermekneveléstől vesz el időt, ha apa Forma-1-et és a meccseket, anya pedig valami tehetségkutató műsort bámul.
 • 1604
  Zárják be a mozikat! Pontosabban csak olyan mozik lehessenek nyitva, amelyek a KDNP filmengedélyezési munkacsoportja által jóváhagyott családi filmeket vetítenek.
 • 831
  Tiltsák be a hangos zenét, mulatozást vasárnap! A családi együttléthez nem kell dáridózni!
 • 576
  Az ATM-ek működését sem szabad engedélyezni vasárnap. Ha nincs nyitva semmi, miért kéne felvenni pénzt, kéremszépen?
 • 436
  Zárják be a benzinkutakat vasárnap! Nehogy már apa akkor tankoljon.