Azonnali hatállyal kizárta a KDNP Szalma Botondot

2014.11.12. 15:41

Azonnali hatállyal kizárta a KDNP soraiból a Kereszténydemokrata Néppárt országos fegyelmi és etikai bizottsága a párt fővárosi választmányi elnökét, Szalma Botondot - mondta el Rubovszky György, pártügyész a szerdai tárgyalás után az MTI-nek.

Rubovszky György szeptember 17-én kezdeményezte a KDNP fővárosi választmányi elnökének a kizárását arra hivatkozva, hogy Szalma Botond a párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsított, és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest IV. kerületében függetlenként indult az önkormányzati választáson.

Szalma Botond az MTI-nek azt mondta: fellebbezni fog, mert "hazug és alaptalan" vádakon nyugszik a döntés, de a kereszténydemokrácia nem engedheti meg magának a hazugságot, "nem köphetjük szembe magunkat".

A tagságából és tisztségéből szeptember 18-án felfüggesztett politikus korábban úgy nyilatkozott, hogy azért akarják eltakarítani, mert nem szeretnék, hogy önálló arculata legyen a pártnak.

Szerintem a Fidesszel való szövetséget csak erősítené egy önálló KDNP. Persze, az  aki csak gombnyomogatónak tekinti az embereket, ezzel nyilván nem ért egyet. El kéne dönteni, hogy van KDNP, vagy nincs. Akkor legyünk inkább egyszerűen a Fidesz tagjai

- mondta Szalma, aki azt is ellenezte, hogy a párt megengedi a kettős tagságot, így sokan a Fidesznek és a KDNP-nek egyaránt tagjai.