Térfigyelő kamera buktatta le a nagykörúti autók fosztogatóit

2014.11.22. 10:46 Módosítva: 2014.11.22. 10:46

Vége a Teréz körúti "blokkolós banda" garázdálkodásának: a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága üzletszerűen elkövetett lopás miatt indított eljárást négy budapesti lakos, a 22 éves N. László János, a 27 éves B. Tamás, a 22 éves J. Ferenc és a 25 éves B. Margaréta ellen, akik a gyanú szerint egy speciális blokkoló ketyere segítségével szakították meg a Nagykörúton parkoló autók zárszerkezetének jeleit, és elvitték a kocsikból az értékeket,  adta hírül  a Police.hu.

A terézvárosi rendőrök az első, november 11-i bejelentés után ellenőrizték a bűncselekmény helyszínét és beszerezték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek alapján rövid időn belül azonosítottak négy személyt.

Bebukott a blokkolós bűnbanda

Bravúros nyomozás után happy end

A társaság tagjainak tartózkodási helye azonban ekkor még ismeretlen volt, mivel bejelentett lakcímükön egyikük sem tartózkodott.

A blokkolós banda két tagja november 19-én aztán újból a zárszerkezet-blokkoló trükkel vitt el egy laptopot és aktatáskát egy Teréz körúton parkoló autóból. A bejelentést követően azonban a terézvárosi rendőrök 2 órán belül megtalálták őket: elfogásukkor épp egy újabb autótól sétáltak el, az utca másik oldalán rájuk váró társaik felé. A nyomozók a férfiakat és a nőt előállították, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki.