Szilárda
0 °C
6 °C

Most akkor lesz hó kedden, vagy sem?

2014.11.23. 16:19

A jövő héten többször is várható csapadék, az eső mellett helyenként már havazásra is készülni kell. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alatt alakul a hőmérséklet, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hűlhet a levegő – írja az OMSZ-re hivatkozva az MTI.

Ilyen lesz a hét:

  • Hétfő. Többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható. Jelentős csapadék estig nem lesz, csak elvétve fordulhat elő szitálás. Estétől fogva északnyugaton és északon már lehet kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között, a legmagasabb hőmérséklet: 3-9 fok között várható.
  • Kedd. Hajnalban elszórtan lehet eső, északkeleten havazás, havas eső is. Legalábbis ezt írja az OMSZ és a Köpönyeg, de az Időkép gyenge légmozgást, sok felhőt, kevés napsütést ígér, és szerintük csapadék továbbra sem várható. A minimum hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 7 fok között alakulnak.
  • Szerda. Kezdetben párás, ködös idő várható, de a köd napközben fokozatosan megszűnik. Helyenként előfordulhat szitálás. Az Alföld északi részén lehet a legtöbb napsütés. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.
  • Csütörtök. Az éjszakai köd napközben fokozatosan megszűnik, a levegő továbbra is párás marad. Ködös helyeken szitálás, hajnalban esetleg ónos szitálás, hószállingózás várható, délnyugaton kisebb eső is lehet. A minimum hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1-6 fok körül alakul.
  • Péntek. Napközben fokozatosan megszűnik az éjszakai köd, de továbbra is párás marad a levegő. Délnyugaton, nyugaton kisebb eső előfordulhat. Éjjel mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumok 2-8 fok körül tetőznek.
  • Szombat. Délnyugaton és nyugaton néhol előfordulhat kisebb eső. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok, napközben 3-8 fok várható.
  • Vasárnap. Napközben kitisztul a köd, számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között alakul.