Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz a nyugdíjasok munkavállalását ösztönözné

2014.12.02. 10:25

Első hallásra meglepő bejelentést tett a Fidesz nemrég kinevezett új szóvivője, Tuzson Bence a parlamentben kedd reggel. Tuzson arról beszélt, hogy a Fideszben is felismerték azt, hogy bizonyos szakmákban alig lehet szakembereket találni.

Ám a kormánypárti szóvivő ezek után nem a szakképzés megváltoztatásáról, esetleg a külföldre kivándorló fiatalok visszacsábításáról beszélt. A Fideszben inkább azon gondolkodnak, hogy érhetnék el, hogy minél több nyugdíjas is munkát vállajon:

a Fidesz szerint akár adójogi szabályokat is módosítani kell, hogy ösztönözzék a nyugdíjasok munkavállalását a hiányszakmákban.

Tuzson közölte: olyan ösztönző rendszert kell Magyarországon kidolgozni, amely miatt a nyugdíjasoknak érdemes lesz - főleg a hiányszakmákban - a munka területére visszatérni.

Tuzson Bence azt mondta, évekkel ezelőtt még az jelentette a problémát, hogy a fiatalok bizonyos munkaköröket nem tudnak betölteni a nyugdíjasok miatt, most viszont pont fordított a helyzet:. Vagyis vannak olyan hiányszakmák, ahol szükség van a nyugdíjasok munkavállalására is.