Olivér
5 °C
8 °C

Disznóólban nevelte gyerekeit egy tatai házaspár

2014.12.03. 13:18

A Tatai Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy házaspár ellen, akik 2011 tavaszától 2013 októberéig, tatai lakóhelyükön embertelen körülmények között nevelték öt - egy közös, négy korábbi kapcsolataikból született - kiskorú gyermeküket, írja a Kemma.hu.

A házban nem volt mosakodási lehetőség, és bár a nő egész nap otthon volt, a lakás folyamatosan koszos volt és rendetlen. A szülők iskolás gyermekeikkel nem törődtek, soha nem tanultak velük, a gyermekek iskolai felszerelését, házi feladataik elkészítését nem ellenőrizték, egyik gyereknek sem vettek játékot, könyvet. A gyerekeknek nem csomagoltak uzsonnát, meleg ételről ritkán gondoskodtak.

A vádirat szerint a gyermekek környezete balesetveszélyes volt. Az udvart ellepték a gyermekek számára veszélyes hulladékok, és egy emésztőgödör is volt, amelyet hosszú árok kötött össze a házzal. Ez azonban fedetlen volt, ezért a gyermekek többször beleestek a szennyvizet elvezető csatornába. Az emeletre vezető meredek lépcsőnek csak egy korlátja volt, a biztonsági rács hiányzott, emiatt a lépcsőről mind az öt gyerek leesett már.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?