Disznóólban nevelte gyerekeit egy tatai házaspár

2014.12.03. 13:18

A Tatai Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy házaspár ellen, akik 2011 tavaszától 2013 októberéig, tatai lakóhelyükön embertelen körülmények között nevelték öt - egy közös, négy korábbi kapcsolataikból született - kiskorú gyermeküket, írja a Kemma.hu.

A házban nem volt mosakodási lehetőség, és bár a nő egész nap otthon volt, a lakás folyamatosan koszos volt és rendetlen. A szülők iskolás gyermekeikkel nem törődtek, soha nem tanultak velük, a gyermekek iskolai felszerelését, házi feladataik elkészítését nem ellenőrizték, egyik gyereknek sem vettek játékot, könyvet. A gyerekeknek nem csomagoltak uzsonnát, meleg ételről ritkán gondoskodtak.

A vádirat szerint a gyermekek környezete balesetveszélyes volt. Az udvart ellepték a gyermekek számára veszélyes hulladékok, és egy emésztőgödör is volt, amelyet hosszú árok kötött össze a házzal. Ez azonban fedetlen volt, ezért a gyermekek többször beleestek a szennyvizet elvezető csatornába. Az emeletre vezető meredek lépcsőnek csak egy korlátja volt, a biztonsági rács hiányzott, emiatt a lépcsőről mind az öt gyerek leesett már.