A Békemenet szervezői megdorgálták a Magyar Krónika főszerkesztőjét

2014.12.04. 12:59 Módosítva: 2014.12.04. 13:00

Miután Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője keményen beszólt a gazdagodó fideszes politikusoknak, a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) fontosnak tartotta, hogy közleményben dorgálja meg.

Bencsik Gábor (aki tehát nem azonos Bencsik Andrással!) nyílt levelében ugyanis ezt írta:

Nem ezért mentünk ki a Békemenetekre. Nem ezért szerveztünk polgári köröket. Nem ezért győzködtük a barátainkat. Nem azért álltunk ki mellettetek minden fórumon, hogy ti meggazdagodjatok.  

Csizmadia László, a CÖF és a CÖKA elnöke ezek után fontosnak tartotta, hogy részben egyetértsen, részben pedig elhatárolódjon a Magyar Krónika főszerkesztőjétől. A közlemény szerint Bencsik Gábort a nemzetért elkötelezett hazafinak ismerték meg, és „közzétett intelmeit a kormányzásért felelős miniszterelnök biztosan megfontolás tárgyává teszi".

Az általánosító hangnemet és a mindenki nevében szólást, azonban, eltúlzottnak gondoljuk. Napi információink megerősítik meggyőződésünket, hogy a békemenet résztvevői most is egységesen kiállnak a nemzet szuverenitásának megőrzéséért munkálkodó és az egyre jobb gazdasági eredményeket felmutató kormány mellett.

Csizmadia szerint a békemenetesek jelen helyzetben ezért talán meggondoltabbak, mint a Magyar Krónika főszerkesztője.

Nem akarnak adventi polgárháborút, nem hagyják magukat provokálni, már régen kiismerték a rabló privatizációt levezénylő, fal mellett árnyékban sompolygó, szakadt csomagolású, baloldalinak mondott ellenzéket.

Csizmadia közleménye szerint sem a baloldali ellenzéknek, sem a Saul Alinsky rendszerromboló módszereit követő, külföldről pénzelt, fizetett tüntetőknek nincs akkora súlyuk, hogy az Békemenet-szintű választ igényelne.  

Az egészséges önkritika és önkorrekció a hatalmat gyakorlók részéről bölcsességre utalhat. De amikor a külföldi pénzből megvett égő fáklyákat dobják házainkra, rosszul jön az olaj a tűzre. A CÖF-CÖKA elutasítja a Stockholm-szindróma felbukkanó jelenségét. Nem válhatunk áldozatává a minket túszul ejteni szándékozó posztkommunista és neoliberális uszítók világlátásának és értékrendjének.