Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ónos eső: többmilliós károk Nagykovácsiban

2014.12.04. 19:20

Több millió forintos kárt okozott Nagykovácsiban a közterületekben az elmúlt napokban hullott ónos eső - közölte az MTI. Kiszelné Mohos Katalin polgármester azt mondta: hétfőn veszélyhelyzet alakult ki Nagykovácsiban, a bevezető útra és szinte mindenre ráfagyott az eső, egy ideig közúton meg sem lehetett közelíteni a nagyközséget. Az erdős részek és a magánporták fái sorra dőltek ki, ágak szakadtak le a rájuk rakódott jég súlyától. Jó ideig nem volt áram, és akadozott a többi szolgáltatás is, a mobiltelefonos összeköttetés is szünetelt.

Nagykovácsiban félbetört fák sorakoznak, letört gallyak hevernek mindenütt, az első becslések szerint csak a közterületekben többmilliós kár keletkezett, és ebben az összegben nincs benne a fák pótlása. A házak kertjeiben szintén hatalmas a veszteség, így a teljes település megtisztításához önkéntesek segítségére lenne szükség.

A helyreállítás költségeit egyelőre az önkormányzat finanszírozza, de igényelni akarnak pénzt az e célra létrehozott vis maior keretből - mondta a polgármester.

Ilyen volt egy ott ragadt taxis napja, amikor nem lehetett elhagyni a települést.