Jenő
-2 °C
6 °C

Gyerekek! Mégsem jön a Mikulás a gyermekvasúton

1511623 748953711842024 6921311365961297828 o
2014.12.05. 13:12
Mégis lefújták a gyermekvonatozást az életveszélyes hegyvidéki erdőben, de a Mikulás azért felmegy Hűvösvölgybe a hétvégén. Akinek elment a kedve az egésztől, visszaválthatja a jegyeket.

Mégsem megy végig a gyermekvasút a hétvégén a hegyvidéki erdőben, a Mikulásvonat szervezője lefújta a vonatozást, közölte a szervező az Indexszel. Csütörtökön írtuk meg, hogy bár a hegyvidéki erdő egy része még le van zárva, több száz gyereket várnak a gyermekvasúthoz. A XII. kerület alpolgármestere kiakadt a terven, a rendezvény szervezője pedig azt ígérte, egyeztetnek a katasztrófavédelemmel.

A Mikulásvonatot szervező Broadway Ticket Hungary Kft. ezek után péntek délután közölte, hogy az időjárás okozta károk miatt a hatóságok nem engedélyezik a vonatok közlekedését a Budai-hegyekben,

emiatt nem tudjuk a vonalon közlekedtetni a vonatokat. 

A program azonban nem marad el teljesen. A Hűvösvölgybe felmegy a Mikulás (ez már a II. kerületi rész, amely nincs lezárva), és egy pár méteres vonatozást ki is próbálhatnak a gyerekek. A szervező közleménye ezt színesebben fogalmazza meg: 

A Hűvösvölgy állomásról feldíszített Mikulásvonat viszi kis vendégeit a Gyermekvasút fűtőházhoz, majd vissza az állomásra. 

A szervező közölte, hogy a Széchenyi-hegyi indulással váltott jegy is ugyanúgy érvényes a Hűvösvölgyi programra. Ezen kívül minden jeggyel rendelkező résztvevő kap egy vonaljegyet a gyermekvasútra, melyet egy éven belül felhasználhat.

Ám akinek elment a kedve az egésztől, december 23-ig visszaválthatja a jegyeket. 

A szervező döntése ésszerűnek tűnik, a hegyvidéki erdőben ugyanis még mindig elég balesetveszélyes a helyzet. A Pilisi Parkerdő szóvivője, Lomnici Gergely péntek délelőtt közölte, hogy a hétvégén is tilos kirándulni a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Budai-hegység és a Gödöllői-dombság erdeiben.

"A jég ugyan csütörtökön leolvadt a fákról, de az érintett területek a fennakadt ágak, félig kidőlt és törött fák miatt balesetveszélyesek, a turista- és erdészeti utak a rájuk hullott ágak miatt járhatatlanok" - írta a szóvivő. A Parkerdő szerint különösen veszélyes a Budai-hegységben a János-hegy, Normafa, Hárs-hegy és Hármashatár-hegy térsége, vagyis éppen az a terület, ahová a gyermekvasúton a gyerekeket vitték volna.

A legveszélyesebb területek

A Pilisi Parkerdő közleménye szerint az időjárás okozta károk miatt - a Budai-hegyeken túl - különösen veszélyes 

  • Dobogókő és a Pilis-tető térsége, a Prédikálószék, Vadálló-kövek, a Rám-szakadék, a Pap-rét és a Vöröskő környéke, a valkói Erzsébet-pihenő.
  • Nem látogathatók továbbá a Pilis-tetői Boldog Özséb- és a Nagy-kopaszi Csergezán Pál-kilátók, a Nagy- és Kis-Hárs-hegy, valamint a Látó-hegy kilátói.
  • A kerékpározásra használt pilisi erdészeti utak járhatatlanok. 
  • Nem használható a Lajos-forráshoz vezető útszakasz. 
  • Zárva tart a Gödöllői Arborétum és a Fekete-hegyi Kulcsosház.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?