Onnan érte kritika McCaint, ahonnan álmában sem gondolta volna: Gulyás Gergelytől, és már másodszor

2014.12.05. 20:44 Módosítva: 2014.12.05. 21:18
Támadás érte McCain szuverenitását!

Visszautasította John McCain republikánus szenátor minapi kijelentését Gulyás Gergely fideszes honatya, az Országgyűlés alelnöke. A politikus egy fidelitasos rendezvényen, a Parlamentben mondta azt, hogy McCain kijelentése mögött nem volt "mély ideológiai háttér".

Gulyás szerint képtelenség az az állítás, amely elhangzott, vissza kell utasítani, de ezen túlmenően nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani neki. (McCain neofasiszta diktátornak nevezte Orbánt.)

A fideszes politikus szerint természetes, hogy az unió működésével kapcsolatban sok területen vannak kritikák, de ez nem változtat azon, hogy ez a térség mindig is a Nyugathoz akart tartozni. Természetes az is, hogy mindenki keresi a Kelettel is a kapcsolatot - mondta. Azt is mondta, sok vitájuk van az Egyesült Államokkal, ez azonban nem változtat azon, hogy nem tudnak nagyobb biztonságot elképzelni Magyarország számára, mint hogy NATO-tag legyen, és ezen a kereten nem szabad és nem is lehet változtatni. 

Nem ez volt az első eset, hogy McCaint onnan éri támadás, ahonnan nem számítana rá. Gulyás tegnap a Facebook-oldalán egy olyan képet osztott meg, amelyen az amerikai szenátor egy neonácival szerepelt együtt.