Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Sikkasztásért felfüggesztettet kapott a tüntetőket hazaárulózó fideszes Fodor Ibolya

2014.12.05. 22:59 Módosítva: 2014.12.05. 23:01
2003-ban elítélték, mert 12,5 milliót sikkasztott munkahelyén, egy megyei lapnál akkori férjével közösen - állítja az RTL Klub. Fodor Ibolya ezt a csatornának letagadta. Az RTL azonban megszerezte az ítéletet, amiből úgy tűnik, Fodor nem mond igazat.

Az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy információik szerint Fodor Ibolya pécsi fideszes képviselőt 2003-ban elítélték sikkasztásért.

Fodor, aki a pécsi önkormányzat Népjóléti és Sport Bizottságának tagja, nemrég azzal került be a hírekbe, hogy november közepén egy Facebook-posztjában lehazaárulózta a kormány ellen tüntetőket:

Ma az igaz, nemzetét féltő magyar ember tudatosan, higgadtan, felkészülve néz szembe az ellenséggel. Az utca jelenleg csak a gyarmatosítók és kiszolgálóik, a hazaárulók játszótere.

A kommentelők teljesen szétszedték Fodort, akit lemondásra is felszólítottak - a képviselőnő végül törölte a bejegyzését.

Az RTL Klub híradója - a Hír TV tüntetővegzáló gyakorlatát kifordítva - most egy a Facebookon megjelent állítás nyomán kicsit utánament Fodor múltjának, és találtak is egy elég érdekes dolgot.

Mégpedig egy jogerős bírósági ítéletet, mely szerint

Fodor Ibolya és akkori férje a megyei laptól nem kevesebb mint 12,5 milliót sikkasztott.

Fodor ugyanis 1999-ig könyvelőként dolgozott a lapnál. Az RTL híradónak a megyei lap egyik akkor dolgozója és az információ forrása, Balogh Zoltán azt állította, Fodor egy éven keresztül elektronikusan pénzeket utalt át férje számlájára, aki egy terjesztési ügynökséget vezetett. Minderre azonban csak Fodor felmondása után jöttek rá a lapnál és tettek feljelentést.

Fodor Ibolya az RTL-nek azt mondta, mindez nem igaz, rágalom, őt csupán számviteli fegyelem megsértéséért bocsátották próbára.

Az RTL azonban a Pécsi Törvényszéktől megkapta a pontos tájékoztatást az ítéletről, mely ellentmond Fodor állításának. Az szerepel benne, hogy a bűncselekményért

a bíróság Fodort bűnsegédként folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt másfél év felfüggesztett börtönre ítélte, 

volt férjét pedig két év letöltendőre. Ez alapján úgy tűnik, Fodor most nem mond igazat.

A híradó egy szakértőt is megszólatatott, aki elmondta, a számviteli fegyelem megsértése és a sikkasztás két teljesen különböző dolog.