Hétvégén tényleg megérkezik az igazi tél

K  AP20141211049
2014.12.25. 14:42 Módosítva: 2014.12.25. 14:42

Most már szinte egészen biztosan téliesre fordul az idő hétvégén. Sőt, tegnap megírtuk, hogy havazás jöhet, mára már szinte biztossá vált, hogy több helyen várható hószállingózáshavazás. Ezzel együtt a hőmérséklet is több fokkal visszaesik, néhol napközben sem lesz 0 foknál melegebb.

Az Időkép frissülő cikkéből folyamatosan tájékozódhat a hétvégi várható havazásról.

Pénteken, karácsony második napján még mindenütt kisüt a nap, de helyenként - legnagyobb eséllyel északkeleten - már hózáporok is kialakulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3, plusz 3 fok között lesz, de északkeleten még ennél is hidegebb lehet.

Szombaton az ország nagy részén felhős idő várható. Eleinte néhol hózápor előfordulhat, majd délutántól nyugat felől havazás kezdődik. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 1 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható havazás. A szél többfelé megerősödik, főként nyugaton viharos széllökésekre is számítani kell. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 1 fok között alakulnak a maximumok.