Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajnalban hívott a fiam, hogy tűz ütött ki a hajón

2014.12.30. 08:11

Káosz lett úrrá a Norman Atlantic komphajó fedélzetén, miután a hajó gyomrában tűz ütött ki a görög partoknál vasárnap. Mindenki az életét próbálta menteni, köztük az a két magyar állampolgár is, akik közül egyikről még tegnap este sem érkeztek hírek.

A másik magyar, Ossman Ádám egyik rokonát utolérte a Blikk. Szerinte a hajó fedélzetén hatalmas volt a pánik.

Hajnal fél négykor hívott fel a fiam, hogy tűz ütött ki a hajón. Azt mondta, teljes a káosz, az utasok mentése egyáltalán nincs megszervezve. Mentőmellényt is magának szerzett, aki talált 

– mondta a férfi édesanyja, aki legközelebb reggel tudott beszélni a fiával, azóta még nem tudták felvenni a kapcsolatot egymással.

A komp rakterében vasárnap hajnalban gyulladt ki valami, a tűz okát azonban még mindig nem tisztázták. Sokan pánikba estek, és a lángoló hajóról a tengerbe vetették magukat.

A hajó a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába, és az Othonoi nevű görög szigettől hatvan kilométerre adott le először vészjelzéseket. A legfrissebb hírek szerint a balesetnek nyolc halálos áldozata van; volt köztük olyan, aki a mentés közben esett a vízbe, és ott halt meg.