Hajnalban hívott a fiam, hogy tűz ütött ki a hajón

2014.12.30. 08:11

Káosz lett úrrá a Norman Atlantic komphajó fedélzetén, miután a hajó gyomrában tűz ütött ki a görög partoknál vasárnap. Mindenki az életét próbálta menteni, köztük az a két magyar állampolgár is, akik közül egyikről még tegnap este sem érkeztek hírek.

A másik magyar, Ossman Ádám egyik rokonát utolérte a Blikk. Szerinte a hajó fedélzetén hatalmas volt a pánik.

Hajnal fél négykor hívott fel a fiam, hogy tűz ütött ki a hajón. Azt mondta, teljes a káosz, az utasok mentése egyáltalán nincs megszervezve. Mentőmellényt is magának szerzett, aki talált 

– mondta a férfi édesanyja, aki legközelebb reggel tudott beszélni a fiával, azóta még nem tudták felvenni a kapcsolatot egymással.

A komp rakterében vasárnap hajnalban gyulladt ki valami, a tűz okát azonban még mindig nem tisztázták. Sokan pánikba estek, és a lángoló hajóról a tengerbe vetették magukat.

A hajó a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába, és az Othonoi nevű görög szigettől hatvan kilométerre adott le először vészjelzéseket. A legfrissebb hírek szerint a balesetnek nyolc halálos áldozata van; volt köztük olyan, aki a mentés közben esett a vízbe, és ott halt meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport