Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Mintapolgár visszatér

A blogról

Ismét választás, új szabályokkal és a XIII. kerületben vadonatúj jelöltekkel. Az Index élő választási lelkiismerete ismét kampánylázban ég, nagygyűléseket keres, aktivistákra vadászik. A kérdés még mindig: Ki mit ígér a mandátumért?

Friss kommentek

Fenekestül felfordult itt minden

2014. február 28., 08:04 Módosítva: 2014-02-28 10:18
43

Őrület, hogy mi meg nem történt itt négy év alatt!

Eltűntek a 2010-es jelöltek, de összességében mégis majdnem kétszer annyian hajtanak a mandátumra, mint négy éve. És eltűnt a korábbi két választókerület. És a második forduló is, és a területi lista is. És Angyalföld északi részét – ha nem is közigazgatásilag, de április 6-ra mindenképp – Újpesthez sorolták. És elvesztette a kerület a Margitszigetet, nem mintha ebből bármi látszana. És a 133-as buszt is, de ebből se sok. És két megállónyi hosszúságban felgyorsult az 1-es villamos, és lett két új trolimegálló, de csak hétköznapokon.

Utóbbiak persze most nem annyira fontosak, de nézzük, mi lett a jelöltekkel és a választókerületekkel.

Tovább

Angyalföldön felrobbant a kampánybomba

2014. február 27., 07:20 Módosítva: 2014-02-27 10:33
29

A Mintapolgár szomorúan ült ötvenvalahány négyzetméteres lakótelepi otthonában – egy és két félszoba, összkomfort, kilátás a Váci útra és megfelelő látási viszonyok esetén a most százak vágyai tárgyát képező parlamentre –, és úgy érezte magát, mint Bástya elvtárs. És nemcsak azért, mert a kor előrehaladtával bozontosabbá kezdett válni a szemöldöke, mint a haja.

Hanem azért, hogy tudniillik ő már szart ér.

Tovább