A Mintapolgár visszatér

A blogról

Ismét választás, új szabályokkal és a XIII. kerületben vadonatúj jelöltekkel. Az Index élő választási lelkiismerete ismét kampánylázban ég, nagygyűléseket keres, aktivistákra vadászik. A kérdés még mindig: Ki mit ígér a mandátumért?

Fenekestül felfordult itt minden

2014. február 28., 08:04 Módosítva: 2014.02.28 10:18
43

Őrület, hogy mi meg nem történt itt négy év alatt!

Eltűntek a 2010-es jelöltek, de összességében mégis majdnem kétszer annyian hajtanak a mandátumra, mint négy éve. És eltűnt a korábbi két választókerület. És a második forduló is, és a területi lista is. És Angyalföld északi részét – ha nem is közigazgatásilag, de április 6-ra mindenképp – Újpesthez sorolták. És elvesztette a kerület a Margitszigetet, nem mintha ebből bármi látszana. És a 133-as buszt is, de ebből se sok. És két megállónyi hosszúságban felgyorsult az 1-es villamos, és lett két új trolimegálló, de csak hétköznapokon.

Utóbbiak persze most nem annyira fontosak, de nézzük, mi lett a jelöltekkel és a választókerületekkel.

Tovább

Angyalföldön felrobbant a kampánybomba

2014. február 27., 07:20 Módosítva: 2014.02.27 10:33
29

A Mintapolgár szomorúan ült ötvenvalahány négyzetméteres lakótelepi otthonában – egy és két félszoba, összkomfort, kilátás a Váci útra és megfelelő látási viszonyok esetén a most százak vágyai tárgyát képező parlamentre –, és úgy érezte magát, mint Bástya elvtárs. És nemcsak azért, mert a kor előrehaladtával bozontosabbá kezdett válni a szemöldöke, mint a haja.

Hanem azért, hogy tudniillik ő már szart ér.

Tovább