A rendőrség szerint nem is üldözte az Indexet a markológép

2015.01.06. 20:06 Módosítva: 2015.01.06. 21:56

Hadházy Ákos, a trafikbotrányt kirobbantó volt fideszes politikus, szekszárdi helyi képviselő kedden volt iratbetekintésen a rendőrségen, ami után azt nyilatkozta, hogy bűncselekmény hiányában megszüntetik a nyomozást a Bonyhád melletti szeméttelepen történt incidens ügyében.

Az iratokból az derült ki számára, hogy a rendőrség szerint semmilyen módon nem veszélyeztette Hadházyt, illetve az Index és a Hír24 stábját az a markológép, ami megpróbálta a stábautónkat leszorítani az útról a riport során.

Figyelj, ez nekünk jön!

Kollégáink az állítólagos illegális kifolyatást szerették volna videóra venni a szeméttelepen, amikor a szerkesztőségi autót egy markolóval kergette meg a telep egyik dolgozója. A kamera közben végig rögzítette az eseményeket, valószínűleg emiatt egy idő után a markolós megállt és eltorlaszolta a kijáratot.

Hadházy az iratbetekintés után azt mondta, a közúti veszélyeztetés vádját a rendőrség elintézte azzal, hogy ez egy a közforgalom számára meg nem nyitott úton történt (ez Hadházy szerint nem igaz), és a rendőrség elfogadta azt az érvet, hogy a markolós csak az út sarát takarította, és nem vette észre a stábautót. Hadházy szerint az indexes videóból világosan látszik, hogy ez nem igaz, semmilyen sár nem volt akkor, még porzott is az út. Ráadásul felemelt markolóval közelített feléjük. Hadházy hamis tanúzás miatt a markoló vezetőjét is feljelenti.

Hadházy az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozta, hogy ha így vélekednek, akkor nyilvánvalóan nem látták az esetről készült videót. Azt is mondta, hogy a rendőrség így képes dönteni, akkor "menjen a fenébe".

Kényszerítés a rendőrség szerint azért nem történt, mert ha a sofőr fékezett volna, akkor sem lett volna semmi baja a stábnak, személyi szabadság megsértése pedig azért nem történt, mert nem szabadott volna bemenniük.

Az RTL riportja után a rendőrség közleményt adott ki, hogy "a híradóban valótlanul közölték, hogy a rendőrség szerint semmilyen bűncselekményt nem követett el, de még szabályt sem sértett az a markoló vezető, aki újságírók autóját üldözte tavaly szeptemberben Cikón. A riport tárgyát képező ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás jelenleg is folyamatban van" - írták.