Szilárda
-4 °C
3 °C

Két Balogh Sándor is indul Tiszavasváriban

2015.01.07. 11:31

Négy jelölt indul a január 25-én megtartandó időközi önkormányzati képviselő-választáson Tiszavasvári 8. számú választókerületében, adta hírül a jegyzőre hivatkozva az MTI. A voksolást a tavaly októberi önkormányzati választáson, két jelölt között kialakult szavazategyenlőség miatt kell újra megtartani a választókerületben.

Január 25-én négy jelöltre szavazhat a körzet mintegy 1200 választópolgára. A szavazólapon kétszer szerepel a Balogh Sándor név, a két azonos nevű, függetlenként induló jelöltet a választók születési évszámuk alapján tudják megkülönböztetni egymástól. Rajtuk kívül a jobbikos Rojkó László és a független Türk János méretteti meg magát a tisztségért.

Az októberi választáson Fülöp Erik (Jobbik) lett Tiszavasvári polgármestere. Vele együtt jelenleg tizenegy tagú önkormányzati testületben hat jobbikos, négy Fidesz-KDNP-s, illetve egy független, a Fidesz támogatásával bejutott képviselő van. A megismételt voksolás nyertese további egy mandátumot kaphat a testületben.

Decemberben a Fidesz-KDNP tiszavasvári önkormányzati képviselőcsoportja egyhangú döntéssel kizárta soraiból egyik helyi képviselőjét, Munkácsi Mihályt, akit a frakció tudta nélkül alpolgármesterré választottak a városban. A pártszövetség akkori közleménye szerint Munkácsi az alpolgármesteri tisztséget vállalva megállapodott a Jobbikkal, biztosítva ezzel a Jobbik minősített többségét a tiszavasvári képviselő-testületben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!