LMP: A Kehi is nyúlja az uniós pénzeket

2015.01.08. 14:56

Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a közpénzek elköltésének ellenőrzésére hivatott intézmény is „sikeresen tünteti el” az uniós pénzeket.

A politikus az MTI által idézett sajtótájékoztatóján azt egy olyan beszerzés részleteit ismertette, amelyben 17 millió forintot költött el a Kehi szervezetfejlesztési tanulmányok készíttetésére, és amelyre mindössze két, a témában referenciával nem rendelkező céget hívott meg, a Telos Partnerst és a Meritum Novumot - a pályázatot az előbbi nyerte.

A politikus szerint a tudásmegosztás és minőségirányítás témakörökben készült tanulmány „eredménye” egy háromoldalas elnöki utasítás, amely a többi közt azt tartalmazza, hogy az informatikai eszközigény felmérését az üzemeltetési osztály látja el. Hadházy Ákos mindezt szükségtelennek tartotta, és azt mondta: a pénzt a Kehi ellopta.

Csarnó Ákos, az LMP közigazgatási szakszóvivője szerint az Orbán-kormány, ahelyett, hogy megfékezné, bátorítja és irányítja a korrupciót. A Kehit a kabinet arra használja, hogy lecsapjon a neki nem tetsző szervezetekre, a hivatal pedig fontos vizsgálatokat nem végez el.

A Kehi egyelőre nem reagált az LMP-s politikusok kijelentéseire.