Nehogy maga kerüljön börtönbe Rogán helyett!

D  YT20141005003
2015.01.15. 09:48

Nyílt ülésen adta át Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármesternek Juhász Péter az egész belvárost átfogó ingatlanbotrányokkal (a kiterjedt lajstromot itt böngészheti végig) kapcsolatos feljelentését. Ebben üzletszerűen, bűnszervezetben való hivatali visszaéléssel vádolja az ingatlanbotrányban érintett politikusokat. 

Az Együtt politikusa egyúttal bejelentette, hogy lemond bizottsági pozíciójáról (ez egy oktatási bizottsági helyet jelent), mivel „nem akar asszisztálni a rabláshoz”. Arra is figyelmeztette, neki nincsen mentelmi joga,

nehogy maga kerüljön börtönbe Rogán helyett!

A feljelentés teljes szövegét elsőként az Indexen olvashatja, lehet kattintani!>>>>>>>>>>>>

Az Együtt-től megtudtuk, hogy a 14 oldalas feljelentést már 2014. december 29-én beadták az ügyészségre, de nem akarták nyilvánosságra hozni a részleteket addig, amíg nem történnek konkrét lépések a hatóságok részéről. Nos, történtek: kiszivárogtatták a Magyar Nemzetnek. A kormányközeli lap csütörtökön megszellőztette, hogy a Fővárosi Főügyészség a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályának adta át az ügyet, melynek a jogszabályok értelmében még másfél hónapja van a nyomozás megkezdéséig. Az ügyészség kedden feljelentéskiegészítést is elrendelt.

Juhász azonban úgy vélte, a hatóságok halogatni akarják a valódi nyomozás megkezdését, ezért döntött úgy, hogy a csütörtöki nyílt ülésen átadja Szentgyörgyvölgyinek a dokumentumot.