Nem indul budapesti hajléktalan Veszprémben

2015.01.20. 08:04

MINDENT FELÜLÍRÓ FRISSÍTÉS: A Blikk cikkével, állításával, információjával ellentétben NEM indul Sütő Kálmán, budapesti hajléktalan férfi a veszprémi időközi választáson, mivel az induláshoz szükséges 500 aláírást nem sikerült összeszednie. Olyannyira nem, hogy még százat sem.

Korábban írtuk:

A veszprémi időközi kétségtelenül az elmúlt évek egyik legizgalmasabb időközije. A Navracsics Tibor uniós állása miatt kiírt, február 22-i választáson Simicska Lajos végül mégsem indul, Sütő Kálmán, budapesti hajléktalan viszont igen.

Január elején a Vs.hu írta meg, hogy az egyik veszprémi jelölt, aki felvette az aláírásgyűjtő íveket, minden bizonnyal az a Sütő Kálmán, aki Budapesten több helyen, leginkább a Képviselői Irodaház előtt árulja Fedél Nélkül magazinját, kedvenc mondatával: „Ezt még nem a Simicska adja ki." A férfivel a Hvg.hu készített interjút 2012-ben.

A Blikk mai cikkében megerősíti az információt, Sütő tényleg indul, az 500 aláírást is sikerült összegyűjtenie. Az aláírásgyűjtő ívből pedig az is kiderült, hogy az első két aláírója Némedi Lajos, a veszprémi fideszes jelölt, illetve Halmay Gábor, a város képviselő-testületének fideszes tagja.

A lap megkereste Némedit, aki azt mondta, igen, aláírta a lapot, induljon mindenki egyenlő eséllyel. Halmay pedig azt mondta, nem emlékszik, mikor írta alá az ajánlást, de nem is akar erről nyilatkozni. A lap kereste Sütőt is, de nem tudta elérni.

Kész Zoltán, független jelölt − aki mögé beállt a baloldal: az MSZP, a DK, az Együtt, a PM mellett a veszprémi liberálisok (MLP) és Bokros Lajos-hívők (Moma) szavazatait is megkaphatja − úgy nyilatkozott: „Meggyőződésem, hogy ez a Fidesz akciója. Így akarja megosztani a bizonytalan szavazókat."

Ők indulhatnak Veszprémben

A választási bizottság hétfő esti ülésén kisorsolták a szavazólapokon szereplő jelöltek sorrendjét. E szerint a szavazólapokon Tóth Tibor (független), Turcsán Mihály (független), Wiezl Zoltán (Összefogás a Civilekért Párt), Tarczi János (független), Radics Izabella (független), Orsos Zsuzsanna (Magyar Demokráciáért és Hazáért Párt), Bognár János (független), Ács László (Zöldek Pártja), Gerstmár Ferenc (LMP), Bősze Ferenc (független), Varga Péter Miklósné (Aquila Párt), Papp András Pál (független), Erős Szabina (független), Kész Zoltán (független), Szentpáli Kolos (Magyar Munkáspárt), Varga-Damm Andrea (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Némedi Lajos (Fidesz-KDNP), Karancsi Tibor (független), Samu László (független), Varga József (Magyarországi Cigányok Fóruma – Összefogás Magyarországért Párt), Szepessy Zsolt (Összefogás Párt), Horváth Lajos (független), Daróczi Alexandra (független), Mándi Sándor (független), Boros Gyula (független) és Kásler Árpád (A Haza Nem Eladó Párt) neve szerepel majd, ha mindannyiukat nyilvántartásba veszi a testület.