Vencel
15 °C
23 °C

Kegyetlen mínuszok jönnek

2015.01.25. 16:13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap esti előrejelzése szerint több helyen éjjel mínusz 10 Celsius-fok körül alakul majd a hőmérséklet a jövő héten, írja az MTI.

Hétfő reggelre a Dunántúlon is sokat veszít erejéből a szél, aztán napközben tovább mérséklődik, már csak élénk széllökések lehetnek. Helyenként valószínű hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok, a legmagasabb nappali 0 és plusz 4 fok között várható. A hóval borított, kevésbé felhős területeken lesz a hidegebb.

Kedden napközben átmenetileg mindenütt beborul az ég. Némi napsütésre délelőtt keleten, délután nyugaton lehet számítani. Összességében sok helyen várható csapadék. Az ország középső területein és északon főként hó, másutt inkább havas eső, eső valószínű. Éjszaka a leghidegebb helyeken mínusz 11 fok is lehet. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szerdán elszórtan lehet kisebb zápor, hózápor. Éjjel mínusz 7 fokra hűlhet a levegő. A nappali maximum 0 és plusz 5 fok között mozoghat.

Csütörtökön délelőtt lehet még némi napsütés, de egyébként erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délutántól egyre többfelé várható csapadék: északon főként hó, másutt inkább havas eső, eső. Többfelé megerősödik majd a szél is. A leghidegebb részeken akár mínusz 12 fok is lehet. Nappal marad a 0 és 5 fok közti maximum.

Pénteken is sokfelé várható eső, havas eső, ónos eső, északon, északkeleten havazás. Többfelé megerősödik, az Alföldön viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok, nappal nyugaton és északon 0 és plusz 1, délkeleten plusz 6-7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Nagy melegedés hétvégére sem lesz. Szombaton többnyire felhős lesz az ég, helyenként zápor, hózápor várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és plusz 1, a legmagasabb 0 és plusz 8 fok között lehet. Vasárnap is hasonló lesz a helyzet: néhol előfordulhat zápor, hózápor. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és 0, a maximum mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhat.