Zoltán
21 °C
36 °C

15 év fegyházat kapott a csecsemőgyilkos apa

2015.01.27. 14:36

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetést kapott az a 24 éves kaposvári férfi, aki 2013 novemberében fojtogatta és ütlegelte féléves kislányát, mert a sírásától nem tudott aludni. A gyermeknek a bántalmazás következtében leállt a légzése, életét a mentők már nem tudták megmenteni.

Az MTI híradása szerint a táblabíróság megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék döntését és Kovács Zoltán Mátyást tizennégy év alatti sérelmére elkövetett emberölés miatt marasztalta el.

Amint azt korábban írtuk, a kislány – a család második gyermeke – a születése után nevelőszülőkhöz került, ugyanis a gyámhatóság alkalmatlannak tartotta szüleit és életkörülményeiket az újabb gyermek nevelésére. A kicsi négyhónapos korában került vissza a szüleihez.

A gyermek a koponya- és agysérüléseibe, valamint légzési elégtelenségbe halt bele. Azt, hogy nem lélegzik, az anyja vette észre. Felébresztette az apát, majd hívták a mentőket, de ők sem tudtak segíteni.

A vádlott a bíróságon visszavonta a rendőrségen tett beismerő vallomását, a szakértők véleménye szerint azonban a gyermeket úgy bántalmazhatták, ahogy a férfi a rendőrségen elmondta. Annak is voltak jelei, hogy a csecsemőt korábban is megverték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport