Natália
1 °C
7 °C

15 év fegyházat kapott a csecsemőgyilkos apa

2015.01.27. 14:36

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetést kapott az a 24 éves kaposvári férfi, aki 2013 novemberében fojtogatta és ütlegelte féléves kislányát, mert a sírásától nem tudott aludni. A gyermeknek a bántalmazás következtében leállt a légzése, életét a mentők már nem tudták megmenteni.

Az MTI híradása szerint a táblabíróság megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék döntését és Kovács Zoltán Mátyást tizennégy év alatti sérelmére elkövetett emberölés miatt marasztalta el.

Amint azt korábban írtuk, a kislány – a család második gyermeke – a születése után nevelőszülőkhöz került, ugyanis a gyámhatóság alkalmatlannak tartotta szüleit és életkörülményeiket az újabb gyermek nevelésére. A kicsi négyhónapos korában került vissza a szüleihez.

A gyermek a koponya- és agysérüléseibe, valamint légzési elégtelenségbe halt bele. Azt, hogy nem lélegzik, az anyja vette észre. Felébresztette az apát, majd hívták a mentőket, de ők sem tudtak segíteni.

A vádlott a bíróságon visszavonta a rendőrségen tett beismerő vallomását, a szakértők véleménye szerint azonban a gyermeket úgy bántalmazhatták, ahogy a férfi a rendőrségen elmondta. Annak is voltak jelei, hogy a csecsemőt korábban is megverték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?