Újabb bolgár bankkártyacsalókat fogtak

2015.01.28. 10:58

A Készenléti rendőrök egy hete érték tetten azt a két bolgár férfit, akik alaposan gyanúsíthatóak azzal, hogy adatszerző eszközök segítségével több tízmillió forinttal károsítottak meg bankkártya tulajdonosokat.

A Police.hu híre szerint Iliev P. és Vasilev R. tavaly június óta több alkalommal budapesti bankjegykiadó automatákra szereltek adatrögzítő eszközöket, amelyekkel bankkártya adatokat szereztek meg. Az így kapott információk alapján ismeretlen társaik Amerikában, Dél-Amerikában és a Távol-Keleten hamis bankkártyákkal vettek fel pénzt. A két férfit aközben érték tetten, hogy az általuk felszerelt eszközöket eltávolították egy 8. kerületi ATM-ről. A tartózkodási helyükön tartott házkutatás alkalmával a rendőrök további adatszerző eszközöket találtak és foglaltak le.

Ahogy a rendőrség hírében is szerepel a két bolgár férfi egy nemzetközi bűnszervezet tagjaiként követték el a bűncselekményeket. Arra azonban már nem térnek ki, hogy novemberben már elfogtak 4 másik bolgár állampolgárt, akik legalább 69 embert károsítottak meg hasonló módon. A rendőrség akkori híre szerint a férfiak ismeretlen társai Malajziában, Amerikában és Peruban több mint 3,5 millió értékben kíséreltek meg pénzt felvenni.