Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Áder kiakadt, egymillióra perli az Indexet

2015.01.29. 13:38

A jelek szerint sikerült alaposan felbosszantanunk Áder János köztársasági elnököt. Az ügy még novemberre nyúlik vissza, amikor a Hír TV rászállt a kormányellenes tüntetések szervezőire, és mindenféle piti ügyeket nyomozott ki róluk. A neten ellenkampány kezdődött, a résztvevők, hogy a csatorna munkáját megkönnyítsék, magukról kezdtek mindenféle csínytevéseket bevallani.

Így tett Vágvölgyi B. András újságíró-filmrendező is, aki a Facebook-on egy fogdabüntetéséről számolt be, amit sorkatonaként kapott, mert szivarozott az ezredsorakozón. Mellékesen megemlítette, hogy fogdatársa volt Áder János is, aki szerinte részegen lövöldözött, amiért 30 napot kapott.

A történet elég érdekesnek tűnt ahhoz, hogy foglalkozzunk vele, ezért megkerestük Vágvölgyit és a köztársasági elnök hivatalát is. Vágvölgyi kérésünkre megírta a részleteket: az ügy a leszerelésekor történt, előtte nem ismerte Ádert, aki emlékei szerint egy külső fegyverraktár őrségét hagyta hátra, hogy egy kocsmában megnézhesse a 78-as focivébé döntőjét. Szerinte Áderről az is elterjedt, hogy ittasan lövöldözött, de ebben nem volt biztos.

A történet gyanús volt, mert egy lövöldözést nem lehetett volna pár hét fogdával megúszni, ezért a megjelent cikkben is jeleztük, hogy legendáról lehet szó.

Az elnöki hivatal csak órákkal később reagált, amiről külön cikket írtunk. Kiderült, hogy Áder teljesen másképp emlékszik a történtekre. Mint írta, kétszer volt fogdán. Először azért, mert rajparancsnokként nem volt hajlandó rövidnadrágban és atlétában az udvarra vezényelni az embereit egy csípős reggelen. Az éjszakai, titkos meccsnézések miatt pedig egyszer elaludt az őrségben, amiért 30 nap fogdát kapott, és lefokozták.

Áder meglebegtette, hogy az ügynek jogi következménye lesz, de mivel az Index nem tényként tálalta a történteket, azt hittük, ez amolyan főúri humor.

Hát, nem az volt, vagy ha igen, akkor elég erős.

Ma kaptuk meg az államfő keresetlevelét, amiben a majdani ítélet közzétételét kéri az Indextől és Vágvölgyitől (neki a Facebook-on kéne posztolnia). Emellett 1-1 millió forint sérelemdíjra tart igényt  mindkét alperestől. Ezt Áder azzal indokolta, hogy a cikk miatt magyarázkodnia kellett az ismerőseinek, és a hamis állítások alkalmasak a személyébe és tisztségébe vetett közbizalom megingatására.  • Eladnék
  • Hírek