Előzetesben a tatabányai lövöldöző

2015.02.03. 15:44

Beismerő vallomást tett E. Krisztián, 33 éves nyalkai férfi, aki január 31-én este nyolc után lövéseket adott le, amivel három embert megsebesített Tatabányán. Ezután autóját hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről.

A rendőrség azonnal megkezdte a nyalkai férfi felkutatását, ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel Tatabányán, hogy megtalálják. A mentők szerint a lövöldözés után három férfit könnyű sérülésekkel vittek a Szent Borbála Kórházba.

A rendőrség másnap reggel fél nyolckor elfogta a férfit Kisbéren, egy indulásra váró autóbuszon. A 33 éves Győrben élő férfi a kihallgatásán elismerte, ő lőtt rá három ismerősére január 31-én Tatabánya külterületén. Azt is bevallotta, hogy a lövések után otthagyta autóját, és először Tatára, majd onnan Dadra ment. A Kisbér melletti faluból másnap reggel indult tovább. Győrbe akart eljutni, de a buszvégállomáson, a Győr-Moson-Sopron megyei székhely felé tartó járaton elfogta őt a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége.

A nyomozók házkutatást tartottak a férfi otthonában, ahol közel tíz kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak szárított növény és fehér por formájában. A nyomozók emellett lefoglaltak több kilogrammnyi nemesfémet és készpénzt.

A kihallgatás után a férfit őrizetbe vették, február 3-án pedig elrendelték előzetes letartóztatását. A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport