Közérdekű bejelentésre a rendőrség nem biztosít védelmet Simicskának

2015.02.08. 12:02 Módosítva: 2015.02.08. 14:10

Szombaton közérdekű bejelentés érkezett a BRKF-hoz. T. István levelet írt a rendőrségnek, amelyben a 2013. CLSZV. törvény értelmében közölte a hatóságokkal, hogy Simicska Lajos a saját elmondása szerint életveszélyben van, ezért a levélíró arra kérte a rendőrséget, hogy vizsgálják ki az esetet, és gondoskodjanak az oligarcha/nemzeti nagytőkés/üzletember biztonságáról, írta a Blikk

Megkerestük a BRFK-t, hogy tényleg kivizsgálják-e, hogy Simicska azt mondta, hogy belehalhat a totális médiaháborúba, egész pontosan azt mondta a Hír24-nek, hogy 

Mit tudom én. Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó.

Simicska arról is beszélt, hogy szerinte elképzelhető, hogy politikai merénylet történjen Magyarországon. A rendőrség szűkszavúan válaszolt: "A rendőrség közérdekű bejelentés alapján nem lát el személyvédelmi feladatokat."

Miután az iparmágnás-tendermágnes telegecizte pénteken a sajtót, kirúgott minden orbánistát a jobboldali médiabirodalmából, elment szánkózni, ismeretlen helyre. A Bors azonban megtudta, hogy Ausztriában nyugtatja az idegeit. A lapnak azt mondta Simicska egyik üzleti partnere, hogy a vállalkozó egy előre lekötött síútra ment a családjával. 

Az előző részek tartalmából 

Orbán Viktor és Simicska Lajos szobatársak voltak a Bibó István szakkolégiumban, majd míg Orbán a Fideszt, Simicska a Fidesz gazdasági holdudvarát építette. A 2010-es választási győzelem után bimbózott igazán a kapcsolatuk, Simicska üzletei még a korábbiaknál is látványosabban szökkentek szárba, sorra nyerte a közbeszerzéseket, elsősorban reklámos és építési területeken. A 2014-es győzelem után azonban összevesztek Orbánnal, mert a leggyakrabban emlegetett forgatókönyv szerint Orbán nem egy, hanem több nemzeti nagytőkésre akarta építeni rendszerét, hogy csökkentse Simicska befolyását. 

A konfliktus a reklámadó beterjesztésével vált nyilvánvalóvá, Simicska jobboldali médiái azóta ütöttek meg kritikus hangnemet a korábban baráti kormánnyal. A héten viszont eldurvultak az események, Lázár János bejelentette, hogy a kormány meghátrál, és mérsékli az RTL Klub 50 százalékos reklámadóját, mert az minden európai versenyjoggal ellentétes. A kormány viszont továbbra is számít a reklámadóból tervezett 7-10 milliárd forintos bevételre, ezért az RTL kieső részét a kisebbekkel fizettetnék meg. Ez a Közgép-közeli Népszava szerint Simicska cégeinek plusz százmilliós terheket jelent. Simicska ettől teljesen begőzölt, totális médiaháborút jelentett be, médiabirodalmának vezetői pedig lemondtak, és valószínűleg átálltak Orbánék oldalára. 

A részletes előzményeket itt olvashatja