Bódi egy pénzforrásról lemondott

2015.02.16. 16:52

Lázár János a miniszterelnökség vezetője parlamenti kérdésre adott válaszában közölte: beosztottja, Bódi Gábor helyettes államtitkár lemondott a Kopint Datorg Kft. ügyvezetői pozíciójához kapcsolódó juttatásairól lemondott.

Bódi a kft. ügyvezetőjeként a Miniszterelnökség hivatalos válasza alapján a bruttó havi egymillió forint megbízási díjat kapott. A Hvg.hu szerint a miniszterelnökségi és három másik állami vezetői tisztségében Bódi több mint 2,6 millió forintot keresett havonta, többet, mint Orbán Viktor. 

Mint arról beszámoltunk, mnden feltűnés nélkül nevezték ki a Bajnai-kormány egykori szakállamtitkárát, Bódi Gábor Imrét a nyáron a Miniszterelnökség helyettes államtitkárává. Ő az egyetlen, aki a gyurcsányozás, bajnaizás, elmúltnyolcévezés ellenére a Fidesz-kormányzás idején is ugyanolyan magasra jutott, mint az előző érában. A fiatal közgazdász egy titokzatos, nemzetbiztonsági pénzekkel kitömött alapítványban vészelte át a kormányváltást. A Fideszből támadták is, de egy év múlva már Giró-Szász András helyét kapta meg a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-ben. Mára ő lett az Orbán-kormány internetstratégiai kulcsfigurája.