Lehet, hogy Habonynak érettségije sincs?

2015.02.18. 18:52

Habony Árpád tanulmányainak próbált utánajárni az RTL Klub Híradó, nem sok sikerrel. Orbán Viktor tanácsadójának életrajza a Who Is Who kiadványban van, ám az ott megadott adatok elég rejtélyesek: "1983-87 Képzőműv. Szki., 1987-90 Magyar Képzőműv. Alap, Magyar Képzőműv. Főisk., Soros Alapítvány keretében restaurátor-isk., 1991-93 Nemzetközi Kultúra Kut.Int. (Bécs, Ausztria), kultúrális (sic!) menedzser szak" 

habony

Eszerint Habony 1983 és 1987 között képzőművészeti szakközépiskolába járt. Csakhogy az RTL megkérdezte az összes olyan budapesti és vidéki intézményt, ami szóba jöhet, de kiderült, hogy ott nem tanult. Az Oktatási Hivatalt is megkeresték, de az közölte, hogy csak az 1998-ban vagy az azt követően kiállított érettségi bizonyítványokról vannak információik. 

Habony az életrajzában egy restaurátor iskolát is megjelölt, de egy olyat, ami az RTL szerint nem létezik. A tanácsadó egy bécsi iskoláról is írt, hogy ott tanult, de ennek sem találták nyomát a híradósok, akik keresték Habonyt az ügyben, de ő nem reagált.

Az RTL-t a Who Is Who kiadója úgy tájékoztatta, hogy a kiadványban szereplő életrajzokat maguk az érintettek bocsátották a rendelkezésükre, és a kiadó csak azt ellenőrizte, hogy nincs-e bennük valami nagyon irreális.

Egy zsenit csak elrontana az iskola, nem?

Tehetnénk fel a kérdést azok után, hogy Orbán másik tanácsadója, G. Fodor Gábor interjút adott a Magyar Narancsnak és Habonyról egyebek mellett a következőket mondta:

Árpád egy ösztönös zseni. A politika nagyon egyszerű dolog. Kik vagyunk mi, mit akarunk elérni, mi az a helyzet, amit meg kell oldanunk, kik az ellenfeleink, mit kell tennünk. Nagyjából ennyi. Ezt vagy ösztönösen érzi valaki, vagy nem.